osoby samotne do 500+ bez alimentów
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: osoby samotne do 500+ bez alimentów
olek jak to olek, trochę za dużo na jedną nóżkę 

- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A skąd ci się wzięło to "domyślnie"? Masz to gdzieś zapisane w przepisach?olek112 pisze:Dokładnie.
Na końcu definicji osoby samotnie wychowującej jest po przecinku zapis "chyba, że wychowuje wspólnie co najmniej jedno dziecko z jego rodzicem".
Przykro mi, ale jeśli dziecko w akcie urodzenia ma wpisane mamusie i tatusia i oboje są znani z imienia i nazwiska to domyślnie wychowują to dziecko wspólnie i definicja osoby samotnie wychowującej nie ma tutaj zastosowania.
Jak nie wychowuje, to nie wychowuje, jak jej nie wierzysz to możesz wysłać socjalnego na wywiad.
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
my będziemy przyznawać "samotnym rodzicom", pod warunkiem że przedstawią dokument potwierdzający że dziecko jest pod jego opieką (np. postanowienie sądu)
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sorki wielkie ale może jeszcze potwierdzenie od prezydenta czy papieżagopsianka pisze:my będziemy przyznawać "samotnym rodzicom", pod warunkiem że przedstawią dokument potwierdzający że dziecko jest pod jego opieką (np. postanowienie sądu)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
a czemu ma nie dostać ?jak sama wychowuje i przedstawi np.zaświadczenie że jest stanu wolnego, a nie każdy musi brać FA

ale wyluzuj i się nie jaraj tak
wszystko wyjdzie w praniu
ja powiem, ze jako panna z dziećmi i by mi socjalny przyszedł sprawdzać czy wychowuje czy nie z ojcem dzieci moje dzieci to bym pognała
na jakiej podstawie ?
w ustawie jest marnotrawienie - przeznaczanie nie na dzieci no i jak ktoś nie sprawuje opieki .... jakoś nie widzę, ze zwracamy się z wnioskiem do ops o wywiad jak matka samotnie wychowuje, jest tatuś i nie ma zasądzonych alimentów .... a jak płaci dobrowolnie ?
wszystko wyjdzie w praniu
ja powiem, ze jako panna z dziećmi i by mi socjalny przyszedł sprawdzać czy wychowuje czy nie z ojcem dzieci moje dzieci to bym pognała
na jakiej podstawie ?
w ustawie jest marnotrawienie - przeznaczanie nie na dzieci no i jak ktoś nie sprawuje opieki .... jakoś nie widzę, ze zwracamy się z wnioskiem do ops o wywiad jak matka samotnie wychowuje, jest tatuś i nie ma zasądzonych alimentów .... a jak płaci dobrowolnie ?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Przestańcie wydziwiać bo znów nas wyzwą od różnych takich :)Jak oświadcza, że samotna to samotna i Amen. Jak masz podejrzenia , że jednak nie samotna wyślij socjalnego. Jak bierze rodzinne i tam wykazuje ojca, wezwij do złożenia wyjaśnień. Przestańcie robić sztuczne problemy.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Socjalny wylegitymuje go, żeby sprawdzić, ze to na pewno tatus, a nie inny pan? Poza tym pod jego nieobecnosć i tak niczego nie dowiedzie. Bedzie w pracy, to tak jakby go w ogóle nie było.
a jak pracują oboje np i mamusia i tatuś ? to wcale wywiadu nie zrobi i co wstrzymacie świadczenie ? chyba nie bardzo ...
nie którzy chyba sami nie dostaną i robią wszystko żeby inni też nie dostali
nie którzy chyba sami nie dostaną i robią wszystko żeby inni też nie dostali

Oprócz osoby samotne do 500+ bez alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
druki w wordzie
500 a dom dziecka
pytanko:)
500+, a rozwód rodziców w toku
500+
dochód z działalności gospodarczej wykazywać z
dochód zryczałtowany wykazywac wraz z
dostałam środki na kwiecień
praca 500+
wzór uchwały
rejestracja do GIODO
zarządzenie burmistrza zamiast uchwały rady !!!!
rozdzielczośc majątkowa malzonków
dostaliśmy juz kase na wdrożenie
opieka naprzeminna
to było do przewidzenia za szybko ta ustawa została