osoby samotne do 500+ bez alimentów
Re: osoby samotne do 500+ bez alimentów
Dziś na szkoleniu w UW w Bydgoszczy powiedziano nam że nie należy żądać alimentów od wniskodawcy jeśli nie ma ich zasądzonych. Przyjąć wniosek wraz z oświadczeniem że samotnie wychowuje dziecko.
nie wołać wyroku, dochodów tatusia i traktować jak przy beciku
też byłam
też byłam

A czy podawali jakąś podstawę do tego, tzn. Artykul?
Mam nadzieję, ze zapoznają się tymi informacjami osoby, które tak się upieraly ze dochód albo wysokość alimentow.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Było mówione może jaka podstawa prawna?Gość pisze:Dziś na szkoleniu w UW w Bydgoszczy powiedziano nam że nie należy żądać alimentów od wniskodawcy jeśli nie ma ich zasądzonych. Przyjąć wniosek wraz z oświadczeniem że samotnie wychowuje dziecko.
art. 2 ust. 13 osobie samotnie wychowującej dziecko oznacza to pannę, kawalera, wdowę, wdowca, osobę pozostającą w separacji orzeczonej prawomocnym wyrokiem sądu, osobę rozwiedzioną, chyba że wychowuje wspólnie co najmniej jedno dziecko z jego rodzicem;
Chciałam tylko zauważyć, że ten art. brzmi tak samo jak do św. rodzinnych (art. 3 pkt 17a). A jednak do świadczeń np. panna musi mieć zasądzone alimenty żeby dostać rodzinne. Dobrze myślę?
mężatka, alimenty zasądzone, wychowuje sama dziecko, dochód 760 na osobę,
czy kwalifikuje się na 500+
czy kwalifikuje się na 500+
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Źle. Przy rodzinnych jest dodatkowy przepis, mówiący o tym, że ZR się nie należy jeśli osobie samotnej nie zasądzono alimentów chyba, że ojciec nie żyje albo jest nieznany. Tutaj tego zapisu nie ma, a z samej definicji osoby samotnej, konieczność zasądzenia alimentów nijak nie wynika.jka pisze:A jednak do świadczeń np. panna musi mieć zasądzone alimenty żeby dostać rodzinne. Dobrze myślę?
Walka z wiatrakami since 1998.
Źle. Przy rodzinnych jest dodatkowy przepis, mówiący o tym, że ZR się nie należy jeśli osobie samotnej nie zasądzono alimentów chyba, że ojciec nie żyje albo jest nieznany. Tutaj tego zapisu nie ma, a z samej definicji osoby samotnej, konieczność zasądzenia alimentów nijak nie wynika.[/quote]
Co racja to racja.
Jedno wielkie oszustwo. Do tej pory żeby samotna panna dostała śmieszne rodzinne musiała iść do sądu zasądzić alimenty od ojca dziecka. Teraz nic nie musi i dostanie za nic pincet. W jakim my kraju żyjemy!!!!!!!
Co racja to racja.
Jedno wielkie oszustwo. Do tej pory żeby samotna panna dostała śmieszne rodzinne musiała iść do sądu zasądzić alimenty od ojca dziecka. Teraz nic nie musi i dostanie za nic pincet. W jakim my kraju żyjemy!!!!!!!
Oprócz osoby samotne do 500+ bez alimentów - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
druki w wordzie
500 a dom dziecka
pytanko:)
500+, a rozwód rodziców w toku
500+
dochód z działalności gospodarczej wykazywać z
dochód zryczałtowany wykazywac wraz z
dostałam środki na kwiecień
praca 500+
wzór uchwały
rejestracja do GIODO
zarządzenie burmistrza zamiast uchwały rady !!!!
rozdzielczośc majątkowa malzonków
dostaliśmy juz kase na wdrożenie
opieka naprzeminna
to było do przewidzenia za szybko ta ustawa została