jasiak pisze:kominikat ministerstwajankowska pisze:A już tak na koniec , dlaczego w innych MOPS wydają decyzję bez odwoływania sie do SKO? Przecież oni też " pracują" na obecnych przepisach?
https://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wsz ... miany.html
nawet z dziś
W Ministerstwie Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej prowadzone są obecnie analizy możliwych do wprowadzenia zmian w systemie wsparcia osób niepełnosprawnych, ich rodzin oraz opiekunów osób niepełnosprawnych.
Rozpatrywane są wszystkie propozycje rozwiązań, szczególnie te, zgłaszane przez środowiska skupiające osoby niepełnosprawne oraz opiekunów osób niepełnosprawnych. Należy do nich postulat zniesienia dysproporcji w wysokości świadczeń dla opiekunów dorosłych osób
niepełnosprawnych i opiekunów osób niepełnosprawnych od dzieciństwa.
Te propozycje, a także kwestia niezrealizowanego przez rząd poprzedniej kadencji wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 21 października 2014 r. sygn. akt K 38/13, są głównym przedmiotem prac międzyresortowego Zespołu do spraw Opracowania Rozwiązań w zakresie Poprawy Sytuacji Osób Niepełnosprawnych i Członków ich Rodzin, który został powołany przez premier Beatę Szydło zarządzeniem Prezesa Rady Ministrów nr 89 z 29 sierpnia 2016 r.
zadałam pytanie konkretne a ty mi ogólniki piszesz , gdyby tak było jak w tym pismie to nie wydawaliby ŚP , widocznie w innych urzedach siedzą ludzie a nie roboty
nadal nie masz żadnych wątpliwości ?
wyrok dotyczy określonej sprawy i osoby, ale problem prawny, który rozstrzyga NSA dotyczy konkretnego przepisu np. 17 ust. 1b w związku z zapisami ustawy zasadniczej po wydanym i ogłoszonym wyroku TKjasiak pisze:ale ja nadal widzę wyrok NSA w konkretnej sprawie pana jakiegoś i nie widzę aby zapis znikł z ustawy