oświadczenie ( art. 10 ust.4 pkt. 1 KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 07 sty 2015, 12:07

witam
jeśli ustawa w art. 10 ust. 4 pkt 1 mówi: " składając wniosek o przyznanie karty przedstawia się oryginały lub odpisy dokumentów , w szczególności: 1. w przypadku rodzoca - .... oraz oświadczenie, że rodzic nie jest pozbawiony władzy rodzicielskiej ani ograniczony we władzy rodzicielskiej przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do co najmniej trojga dzieci", to mąż i żona ( rodzice dzieci muszą takie oświadczenie podpisane złożyć ? kto ma wzór niech wrzuci na forum . Dziękuję
aga//

Napisano: 07 sty 2015, 12:16

ja proponuję coś takiego, co wy na to ?

OŚWIADCZENIE

Ja niżej podpisany/a ……………………………………..........................
(imię i nazwisko rodzica)
oświadczam, że nie jestem pozbawiony/a władzy rodzicielskiej ani ograniczony/a we władzy rodzicielskiej przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do co najmniej trojga dzieci.
Jestem świadomy/a odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.

……………………………… …………………………
(miejscowość, data) (podpis osoby składającej oświadczenie)
gopsianka
Referent
Od: 07 kwie 2014, 13:27
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2015, 9:30

jakie jeszcze oświadczenia bedziecie pobierac przy nowych wnioskach?
szef

Napisano: 08 sty 2015, 13:55

tak, ja bede pobierać
aaaaaaa

Napisano: 08 sty 2015, 14:55

czyli to podpisują oboje rodzice, tak?? jeżeli np.facet nie byłby ojcem dzieci a małżonkiem to wtedy akt małżeństwa..tak?? proszę o odpowiedź
olaaaaa

Napisano: 08 sty 2015, 14:58

olaaaaa pisze:czyli to podpisują oboje rodzice, tak?? jeżeli np.facet nie byłby ojcem dzieci a małżonkiem to wtedy akt małżeństwa..tak?? proszę o odpowiedź

My własnei w ten sposób interpretujemy ustawę :)

niestety nei wiemy jeszcze co z dziwnym zapisem o oświadczeniu w ustawie oraz z data 30 wrzesień, bo nawet jezeli będziemy braz zaswiadczen
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem