oswiadzcenie czy zaświadczenie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 07 sty 2015, 13:41

to jak w końcu uważacie- czy oświadczenie jest wystarczające?
gość4

Napisano: 07 sty 2015, 14:57

dzwoniłam do Wydz.Polityki i tam mi powiedziała że trzeba brać zaświadczenia ze szkoły tak jak do tej pory to było,
ala1

Napisano: 07 sty 2015, 15:06

No to dlaczego każą nam pracować na podstawie ustawy o Karcie Dużej Rodziny skoro ustawa swoje a Wydz. Polityki swoje. Wyraźnie jest napisane, że przy składaniu wniosku przedstawia się oświadczenie o planowanym terminie ukończenia nauki. Były zaświadczenia jak było rozporządzenie ale go już nie ma więc nie wiem po co sobie komplikować sprawę.
ebk

Napisano: 07 sty 2015, 15:09

a do kogo tam dzwoniłaś? jak ja dzwoniłam to mi powiedzieli że można oświadczenie lub zaświadczenie....
gość5

Napisano: 07 sty 2015, 15:48

mamy sobie sami wymyślić druk oświadczenia ? Czyli rodzic ma takie oświadczenie wypełnić na pełnoletnie dziecko ? czy ,, dziecko ,, samo musi to wypełnić? i czemu w art.11 ust.1 pkt 3 pisze ,, zgodnie z zaświadczeniem lub oświadczeniem ...,, ?
opsss

Napisano: 08 sty 2015, 8:46

Wejdzie na stronę Ministerstwa ( teraz patrzę) załączyli Rozporządzenia do Ustawy i jest tam tez zakładka ,, Wykaz dokumentów potrzebnych przy składaniu wniosków ,, i pisze w pkt. 3 ,, w przypadku dzieci powyżej 18 roku życia - dokument potwierdzający tożsamość, oraz zaświadczenie ze szkoły lub szkoły wyższej o planowanym terminie ukończenia nauki w danej placówce,,
opsss

Napisano: 08 sty 2015, 8:59

opsss zerknij w ustawe o KDR
k2014

Napisano: 08 sty 2015, 9:08

art,11 ust.1 pkt.3 ,, (... zgodnie z zaświadczeniem , lub oświadczeniem (...) ,
opsss

Napisano: 08 sty 2015, 9:12

opsss pisze:Wejdzie na stronę Ministerstwa ( teraz patrzę) załączyli Rozporządzenia do Ustawy i jest tam tez zakładka ,, Wykaz dokumentów potrzebnych przy składaniu wniosków ,, i pisze w pkt. 3 ,, w przypadku dzieci powyżej 18 roku życia - dokument potwierdzający tożsamość, oraz zaświadczenie ze szkoły lub szkoły wyższej o planowanym terminie ukończenia nauki w danej placówce,,
możesz wstawic link gdzie to jest ???
pres

Napisano: 08 sty 2015, 9:17

naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem