witam. czy ma ktoś z was oświadczenie do nowego pouczenia w związku z nowelizacją KPA. chodzi o zrzeknięcie się prawa do wniesienia odwołania. proszę o pomoc bo mam już kilka decyzji do napisania.
to oświadczenie nie jest obowiązkowe ...a my i tak mamy art. 32 ust. 1d
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
chcesz powiedzieć, że będziesz brał oświadczenie od każdego?!?! ... nie wyobrażam sobie tego przy nowych okresie
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
nie, będę go tylko pouczał w decyzji, że może to złożyć. Jak tego nie złoży to nic to nie zmienia w dotychczasowej praktyce bo mamy art. 32 ust. 1d. Ale w pouczeniu muszę to umieścić
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Elmer .... ja napisałam, że oświadczenie strony nie jest obowiązkowe .. o pouczeniu w tym poście nie pisałam