oświadczenie majątkowe, a 500+
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
oświadczenie majątkowe, a 500+
bede upowazniona do wydawania dec. z FA czy na oswiadczeniu majątkowym musze wpisać kwoty otrzymywane i oszczędzone dla dziecka z 500+?
-
- Referent
- Zajmuję się: sr
- Kontakt:
Re: oświadczenie majątkowe, a 500+
naprawde nikt sie z tym nie spotkał?
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Pytanie do US. W art. 24h U.S.G są co prawda zasoby pieniężne, ale czy to co oszczędziłaś z 500+ winno być wliczone i się tam znaleźć to nie jestem w stanie na 100% powiedzieć.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: OPS sprawy organizacyjne/RODO/kancelaria ogólna
- Kontakt:
Tak, to świadczenia przyznawane matce lub ojcu i wliczane do ich majątku.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: sr/fa
- Kontakt:
jeśli ktoś składa oświadczenie majątkowe (ma upoważnienie do dec.) i pobiera świadczenie pielęgnacyjne, to również trzeba uwzględnić w tym oświadczeniu ŚP i ZP?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja od 2007 jestem upoważniona do podpisywania wszystkiego z ŚR i FA i składam oświadczenia majątkowe. W oszczędnościach wykazuję też środki z 500+ , bo są to oszczędności, wpływają na moje konto, mało tego - jeśli nie masz z małżonkiem rozdzielności majątkowej to też to co on ma na swoim koncie powinno być wykazane. Ze względu na to, że mam 3 dzieci i w ciągu roku z 500+ można zaoszczędzić ładną sumę to wpisuję to świadczenie tam gdzie wykazuję przychody z pracy żeby nie było, że jakieś łapówki zwiększają mi oszczędności. Nie zaszkodzi wykazać a się nie przyczepiają skąd masz takie oszczędności choć wypłatę nędzną.
Myślę, że przy ŚP i ZP postąpiłabym podobnie.
Kiedyś dzwonili do mnie z US skąd miałam pieniądze na zakup domu, bo kosztował ile kosztował a nie miałam tyle oszczędności a kredytu nie wykazałam to przy tej okazji prześwietlili mi też męża a że on też w ciągu roku nie zarobił tyle żeby dokonać zakupu za gotówkę to musiałam się tłumaczyć (nie sprawdzili, że zgłaszaliśmy darowizny i pożyczki od rodziny).
Myślę, że przy ŚP i ZP postąpiłabym podobnie.
Kiedyś dzwonili do mnie z US skąd miałam pieniądze na zakup domu, bo kosztował ile kosztował a nie miałam tyle oszczędności a kredytu nie wykazałam to przy tej okazji prześwietlili mi też męża a że on też w ciągu roku nie zarobił tyle żeby dokonać zakupu za gotówkę to musiałam się tłumaczyć (nie sprawdzili, że zgłaszaliśmy darowizny i pożyczki od rodziny).
Oprócz oświadczenie majątkowe, a 500+ - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Sygnity 3 dzieci (jedno wspólne) partnerka wychowawczy partn
Maturzystka zarejestrowana w PUP
NP świadczenie rodzicielskie i sw
Matka samotnie wychowująca czy nie?
Druki ŚR, 500+
ROPS przekazał do rozpatrzenia
czy to świadczenia nienależnie pobrane
złotówka za złotówkę - żądanie zwrotu
Pismo o przedłużeniu terminu
SZO śmierć osoby wymagającej opieki
SKŁADKI
JAK TO UGRYŹĆ - prawidłowo dochód obliczyć