Pan ma 2 dzieci z obecną a 1 z byłą żoną - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 cze 2016, 12:14

Pan złożył mi wniosek w którym wpisał siebie, obecną żone i 3 dzieci. Jedno dziecko jest z pierwszego małżeństwa. Dziecko to mieszka w innej miejscowości z matką. Jak mam wydać karte?
ManiaK
Praktykant
Od: 10 lis 2015, 10:42
Zajmuję się:

Napisano: 10 cze 2016, 14:38

Składa wniosek na troje dzieci i obecną żonę... przy czym dla tego jednego dziecka (jeżeli jest oczywiście z innej gminy) zaznacza że NIE wnosi o przyznanie karty.
malina121

Napisano: 14 cze 2016, 10:00

I wysyłam wniosek gdzieś do tamtej gminy, żeby przyznali temu jednemu dziecku? Wiesz może, który artykuł o tym mówi? albo w ogole czy gdziekolwiek jest taka informacja, żebym mogła się czymś podeprzeć?
ManiaK
Praktykant
Od: 10 lis 2015, 10:42
Zajmuję się:

Napisano: 15 cze 2016, 8:46

ja nic nie wysyłam. art. 10 ust 2 . Wniosek o przyznanie karty lub wydanie jej duplikatu składa się w gminie właściwej ze względu na miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej..// i nawet w systemie jak wpiszesz inny adres członka rodziny wielodzietnej to system nie przyzna Ci karty.... bo każda gmina ma swój kod. //// a żeby tamto dziecko dostało kartę to myślę że musiałby ojciec złożyć drugi wniosek w tamtej gminie z zaznaczeniem że nie wnosi o przyznanie karty dla tych osób które już mają kartę..... i wnosi o przyznanie karty dla tego dziecka.
malina121

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x