Pan Tomek SYGNITY - PIERWSZY RAZ DECYZJA ELEKTRONICZNA - BO - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 wrz 2017, 13:55

Czy mogę prosić o pomoc, bo nie wiem jak dalej mam postąpić?

1.Wczytałam wniosek z komunikacji z z systemem EMPATIA (ma tutaj typ elektroniczny, nie tradycyjny), jest to wniosek z PORTALU INFORMACYJNO - USŁUGOWEGO SYSTEMU EMPATIA CZYLI EPUAP.
2. Gdy weszłam do wniosku to ma typ wniosku formalny, nie można inaczej tego zmienić, po wczytaniu nie było też ptaszka czy epuap, więc to sama zaznaczyłam.
3. Zweryfikowałam, kwalifikowałam.
4. Utworzyłam decyzję.

ale nie wiem co dalej mam zrobić, czytałam gdzieś na form by ją zapisać w formie pdf, ale jak wejdę w wydruki gotowe to mam niekatywny przycisk "zapisz plik" :(
cytrusek
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2017, 15:55
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR/OCHRONA_DANYCH

Napisano: 19 wrz 2017, 14:03

albo z PORTALU INFORMACYJNO - USŁUGOWEGO SYSTEMU EMPATIA albo z EPUAP - bo to są dwie różne rzeczy
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 19 wrz 2017, 14:07

No to jak mam teraz to wysłać? dzowniłam do tej Pani nawet jej nie wspomniałam jak to dostałam, spytałam się jak ona to wysłała to ona twierdzi, że wysłała to przez EPUAP.
cytrusek
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 19 wrz 2017, 14:14

JAK wynika z ustawy to nie jest bank ani nie jest portal ZUS a tylko te 2 przypadki załatwia się w formie pisemnej, więc jak teraz to wysłać??
cytrusek
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 19 wrz 2017, 14:17

Czy ten wniosek pojawił się po odebraniu poczty na oknie skrzynki pocztowej Emp@tii ?
Jeśli tak to przyszedł z Portalu Emp@tia (jeśli wykluczamy system bankowy i ZUS).
W takim przypadku po wydaniu decyzji ustawiamy się na tej korepondencji odebranej (wniosku) i klikamy przycisk dodaj korepondencję wychodzącą. I tam jako załącznik dodajemy tę decyzję.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 19 wrz 2017, 14:28

No tak pojawiło się to na skrzynce odbiorczej systemu EMPATIA w programie Sygnity.

A prosze mi jeszcze ostatnią rzecz podpowiedzieć, ja na tej decyzji zanim ją zapisze jako pdf i wyślę powinnam napisać jakieś zdanie, że Decyzja jest równoważna pod względem skutków prawnych i coś o podpisie własnoręcznym? Czy jak taka osoba dostanie to na portal Usuługowo-informacyjny EMPATIA to jej się samoczynnie jakiś komunikat dotyczący tego wyświetli?
cytrusek
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 19 wrz 2017, 14:40

Ja nie spotkałem się z tym, aby coś dodatkowo takiego dopisywać - ale jeśli ktoś z tu obecnych coś takiego stosuje to może Ci odpisze.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 19 wrz 2017, 14:42

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)
cytrusek
Awatar użytkownika
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x