Panie Tomku pytanie o CBB

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Re: Panie Tomku pytanie o CBB

Post autor: SYGNITY »

Tak
Tomek
akunan

Post autor: akunan »

ale otrzymując Ostrzeżenie: "Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów", w systemie nie ma śladu że ja taką osobę weryfikowałam w CBB
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

Jest ślad w dzienniku zdarzeń empatii.
Tomek
akunan

Post autor: akunan »

Czy jak w CBB otrzymamłam Ostrzeżenie: "Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów" i wydałam decyzję, to po zmianach wprowadzonych w poprawce, która się pojawi 15.04 będzie możliwość sprawdzenia tych osób jeszcze raz tj.tych, którym zostały wydane decyzje i nie można ich było sprawdzić przy tym ostrzeżeniu w innych jednostkach terenowych?
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

Będzie można sprawdzić ponownie.
Ale też nie będzie takiej konieczności.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

akunan pisze:ale otrzymując Ostrzeżenie: "Wybrana osoba nie występuje w Centralnej Bazie Beneficjentów", w systemie nie ma śladu że ja taką osobę weryfikowałam w CBB
Teraz (od aktualizacji DPP004) będzie dodatkowo w takim przypadku powstawał dokument (rysunek - dane fikcyjne).
Tomek
moniami

Post autor: moniami »

a ja mam pytanie: czy każdego członka rodziny nalezy sprawdzać w cbb czy tylko wnioskodawcę? chodzi mi o sytuację gdy na to samo dziecko zostanie złozony wniosek w dwóch organach
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

moniami pisze:a ja mam pytanie: czy każdego członka rodziny nalezy sprawdzać w cbb czy tylko wnioskodawcę? chodzi mi o sytuację gdy na to samo dziecko zostanie złozony wniosek w dwóch organach
Należy sprawdzić dzieci. Odsyłam do mojej instrukcji zamieszczonej w temacie Nowe wymaganie które musimy spełnić.
Tomek
ODPOWIEDZ