Dzień dobry, może ktoś podpowie jak ogarnąć decyzję i plan wypłat. Mam wniosek z 30 września, dec. do wydania w październiku, wypłata w pażdzierniku.
Zasiłki rodzinne za wrzesień, wielodzietność oraz jednorazowe dodatki ( urodzenie i rozpoczęcie) przysługują w pełnej wysokości, natomiast od października w związku z przekroczeniem-uzyskiem już zł za zł.
Próbowałam zrobić dec. i system generuje za wrzesień rodzinne z wielodzietnością w pełnej wysokości za wrzesień ale te jednorazowe dodatki( rozpoczęcie i urodzenie rozbija mi na dwie wypłaty co w całości daje do wypłaty pełne kwoty( za wrzesień 920,60+ październik 79,40=1000 urodzenie i 92,06( wrzesień)+7,94(pażdziernik)=100 zł rozpoczęcie. ), a nie przyznaje we wrześniu pełnych wysokości jednorazowych dodatków do wypłaty. Jak to zmodyfikować.
Myślałam ,że program zrobi tak
wrzesień 438+1000+100 do wypłaty -spełnione kryterium a pażdziernik zł za zł tj 438(zasiłki rodzinne +wielodzietność) pomniejszone o przekroczenie do wypłaty.
Program robi tak: 124+124+95+95 +920,60(urodzenie)+92,06(rozpoczęcie)-wrzesień
a zł za zł od pażdziernika w łącznej wysokości 504,71/tu rodzinne, wielodzietność i mała cześć 79,40 urodzenia o 7,94 rozpoczęcia. Czemu rozbija jednorazową wypłatę na dwie części?Miał ktoś taka sytuacje? Czy tak ma być, czy to ,że decyzja wydana w październiku z wyrównaniem za wrzesień ma wpływ.
pełna kwota a jednorazowy dodatek rozbija na dwie wypłaty
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: pełna kwota a jednorazowy dodatek rozbija na dwie wypłaty
jak przekroczenie dochodu jest od października to licz zł za zł od października a we wrześniu daj zasiłki i dodatki(na urodzenie i rozp. r. szk.)w pełnej wysokości. system Ci dzieli bo coś źle zrobiłaś. Nie wiem na jakim pracujesz. Zapewne musisz zrobić dwa ruchy: najpierw przyznać, żeby wygenerować na wrzesień a później zmiana decyzji od października z nowymi dochodami itd.
Oprócz pełna kwota a jednorazowy dodatek rozbija na dwie wypłaty - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
NP zas.pieleg. zwrot z ZUSu
umorzenie postępowania egzekucyjnego - nienależnie pobrane świadczenia
Emerytka chce zawiesić emeryturę i pobierać SP na syna, czy mieliście taką sytuację??
wyrok z 2020r. na nowy okres
utrata dochodu.....
renta strukturalna z KRUS a następnie emerytura
specjalny ośrodek szkolno-wych a internat
sprawozdanie tab d
dodatek wychowawczy dla przedszkolaka?
utrata dochodu z COVID co z nowym i starym okresem?
wstrzymanie zasiłku dla bezrobotnych a przyznanie stypendium z PUP
brak danych o wypłaconym zasiłku w MF
Zwrot NP - kombinacja alpejska :(
gospodarstwo nabyte w grudniu
decyzja o zwrocie wydana przez Wojewodę
odliczenie alimentów od dochodu