Musisz uwzględnić RRS z uwagi na to, że najzwyczajniej w świecie przysługiwało ono w tych 2 miesiącach.
Wypłaciłeś 248 zł zasiłku rodzinnego (124 x 2).
Powinieneś wypłacić 86,62 rodzinnego (43,31 x 2) oraz 5,82 RRS (2,91 x 2), łącznie 92,44.
Do zwrotu łącznie zatem mamy 155,56 zł odliczając od zasiłku rodzinnego częściowy zasiłek rodzinny oraz częściowy rok szkolny, te dwie rzeczy. Nie można udawać, że nie wypłaciłeś nigdy RRS - fizycznie faktycznie tak było, ale dzięki temu zmniejszasz jej NPŚ.
Widzę, że idziesz w takim kierunku, by potrącić tylko zasiłek rodzinny (86,62 zł), a RRS kompletnie zignorować i wypłacić najzwyczajniej w świecie 100 zł we wrześniu. Jak dla mnie odważnie... Dlaczego?
Po pierwsze ignorujesz zupełnie, że to świadczenie zostało przyznane na 2 miesiące w formie 1/1.
Po drugie stosowany może być różny przelicznik i tak naprawdę nie powinno się wypłacić łącznie 100 zł. Tzn. są różne podejścia, jeżeli przez 2 m-ce wypłacano 1/1, to RRS:
1) nie podlega ponownej wypłacie we wrześniu - 0,00 zł,
2) podlega wypłacie w kwocie różnicy między wartością pełną (100,00 zł) a wartością miesięczną przy formule 1/1 za każdy miesiąc (tutaj, 2 m-ce x 8,33 zł) - 82,34 zł na dziecko,
3) podlega wypłacie w kwocie różnicy między wartością pełną (100,00 zł) a kwotą faktycznie wypłaconą (2 x 2,91) - 94,18 zł.
Jeżeli w Ośrodku stosujecie opcję 3, faktycznie możesz zignorować całkowicie RRS i wypłacić stówkę we wrześniu. Aczkolwiek zrobisz to z nie do końca uzasadnionym opóźnieniem.
Mam nadzieję, że wyjaśnienie jest klarowne

U mnie, powtórzę, stosuje się potrącenie z zasiłku rodzinnego częściowego ZR pomniejszonego o dopłatę RRS (której przez to fizycznie nie ma) oraz opcję pierwszą z ww. spisu - brak ponownej wypłaty dodatku we wrześniu.