PEŁNOLETNIA CHCE ZMIANY DECYZJI ŻEBY FA BYŁ TERAZ NA NIA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 03 sty 2014, 17:20

wzięłam od dziewczyny oświadczenie i nowy wniosek. We wniosek musi wpisać matkę i pytanie: czy rodzeństwo swoje też?? ona nie mieszka juz z matka. przeprowadziła się do chłopaka.
~Gocha

Napisano: 03 sty 2014, 17:26

jeżeli to rodzenstwo ma mniej niz 25 lat i pozostaje na utrzymaniu matki to tak musi byc w składzie rodziny
~Jagoda

Napisano: 04 sty 2014, 14:37

Od początku jest, przynajmniej powinna, być na uprawnioną.
~behemot

Napisano: 07 sty 2014, 10:48

ona dopiero 3 stycznia miała 18 lat wiec wczesniej składała wniosek matka. a teraz ona chce sama zlożyć wniosek i żeby pieniadze przekazywać na jej konto, więc chyba muszę zakończyć decyzję tą co była wydana na wniosek od matki.
~Gocha

Napisano: 07 sty 2014, 11:14

w żadnym wypadku. Zmieniasz po prostu dane osoby do wypłaty
~Elmer

Napisano: 07 sty 2014, 11:16

J?W to,że pobierała matka jest oczywiste, niemnuiej tak jak alimenty tak samo strona decyzji jest uprawniona -przed osiagnięciem 18 reprezentowana przez matk. Jak Elmer zmieniasz tylko dane na listach wypłat.
~behemot

Napisano: 08 sty 2014, 15:50

przecież matka wnioskowała wcześniej i to było na matki wniosek przyznane ,, teraz ta osoba składa wniosek i wnioskuje na siebie a u matki uchylasz w części ten sam skład rodziny. Ciekawe że zmieniacie na listach wypłat ,...
~danka

Napisano: 08 sty 2014, 16:00

fa jest przyznane dla osoby uprawnionej i tylko dlatego,ze osoba uprawniona jest niepelnoletnia - swiadczenia pobiera jej przedstawiciel ustawowy...w momencie kiedy osiaga pelnoletnosci przedstawiciel ustawowy odchodzi do lamusa:) i nic mu do przyznanych osobie uprawnionej swiadczen;-) jesli uprawniony chce sam odbierac swiadczenia to nie masz innego wyjscia jak mu je wyplacac - jak to zrobisz technicznie to twoj problem,ale decyzji na pewno nie ruszasz bo decyzja swiadczenia przyznaje nie matce tylko uprawnionemu
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2014, 16:12

w jakim programie pracujesz bo wystarczy zmienić osobę uprawnioną do wypłaty ja też tak miałam od grudnia
~mi

Napisano: 08 sty 2014, 16:18

jasne... art 15 ust. 1 ustalenie prawa do FA ORAZ ich wypłata następują na wniosek osoby uprawnionej lub jej przedstawiciela , jesli było przyznane na wniosek przedstawiciela to i wypłata na niego a pełnoletni nowy wniosek i dopiero wypłata
~danka

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x