pełnoletnia osoba składa na siebie co ze składem - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 lis 2020, 9:12

Witam, wiem że temat był wielokrotnie powielany ale nie znalazłam odpowiedzi na mój problem.
Pełnoletnia dziewczyna składa wniosek na siebie, w składzie rodziny pisze tylko siebie, ma zasądzone alimenty od ojca i to on jest dłużnikiem. Tylko podpowiedzcie co z matką. Ponieważ dziewczyna była w domu dziecka. Nie mieszka z matką. Matka jej płaci alimenty do ręki, dziewczyna nie ma wyroku. Czy wzywam dziewczynę o wyrok od matki i nie pisze jej do składu czy jednak powinna ją wpisać.
Proszę podpowiedzcie bo się już tak zakręciłam, że zwątpiłam.
Nowa34
Referent
Od: 22 lis 2017, 12:14
Zajmuję się: ZR,FA,500+

Napisano: 05 lis 2020, 9:55

Wybaczcie nie zauważyłam postu
sklad-rodziny-207288073
Już wiem co zrobić :D pozdrawiam
Nowa34
Referent
Od: 22 lis 2017, 12:14
Zajmuję się: ZR,FA,500+

Napisano: 05 lis 2020, 10:55

Studentka złożyła wniosek o świadczenie z FA. We wniosku nie wpisała matki w skład rodziny ( uparła się ze nie powinna jej wpisywać gdyż prowadzi samodzielne gospodarstwo domowe, że sama się utrzymuje), Wysłano wezwanie do usunięcia braków. Napisała oświadczenie że nie powinna wpisywać matki. Rozumiem że w tym przypadku dec. odmowna? Czy przed wydaniem decyzji odmownej powinnam wysłać zawiadomienie o zakończeniu postępowania? Może ktoś poratuje wzorem? Bardzo proszę...
merida
Stażysta
Od: 22 mar 2017, 16:06
Zajmuję się: FA,DM,DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x