pełnoletnie dziecko!!!!
pełnoletnie dziecko!!!!
Bylam dzisiaj na szkoleniu i Pan prowadzący powiedzial, że jezeli jest pełnoletnie dziecko samo skl. wniosek na siebie, a jesli napisze rodzicowi pełnomocnictwo to musi uiscic opłatę skarbową w wysokosci 17zł. w kasie z i trzeba to podpiąc do tego pełnomocnictwa. Ja juz przyjęłam kilkanascie wnioskow i co teraz, oni mi nie zrobia opłaty!!
Re: pełnoletnie dziecko!!!!
Również byłam na szkoleniu i nie trzeba uiszczac opłaty. W większości są to osoby korzystajace z pomocy społecznej, czyli zwolnione z takiej opłaty.
witam, a jeśli dziecko jest pełnoletnie i niepełnosprawne ( zespół Downa), czy może samo na siebie złożyć wniosek o stypendium?
ok faktury na siebie, a jesli wniosek tez razem sklada matka pełnoletniego dziecka to reszty dokumentow takich jak nakaz płatniczy czy zasw. z pracy za sierpien juz nie musze ponownie brac??/ wystarczy ,ze pelnoletni zlozyl wniosek
Zapewne nie ma pełnej zdolności do czynności prawnych i ma przedstawiciela ustawowego, którym zazwyczaj jest rodzic.gojaaa pisze:witam, a jeśli dziecko jest pełnoletnie i niepełnosprawne ( zespół Downa), czy może samo na siebie złożyć wniosek o stypendium?
Wziąć pełnomocnictwo i niech mama/tata jest wnioskowadcą.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wniosek na pełnoletnie dziecko!!!!
czy rodzic może złożyć wniosek na pełnoletnie niepełnosprawne dziecko? (dodam że dziecko nie umie sie samo podisać, )
Oprócz pełnoletnie dziecko!!!! - Stypendia przeczytaj również:
ha przeliczeniowe
wspólne zamieszkiwanie, a wspólne gospodarowanie
Dochód jednorazowy
Krus a działalnosć gospodarcza zryczałtowana
czynnik
czy mi przysługuje ?
zmiana w składzie gospodarstwa domowego
nakaz patniczy
Dziecko w rodzinie zastępczej
zapotrzebowanie
osoba pełnoletnia