pełnoletnie dziecko!!!!

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
nowaa

pełnoletnie dziecko!!!!

Post autor: nowaa »

Bylam dzisiaj na szkoleniu i Pan prowadzący powiedzial, że jezeli jest pełnoletnie dziecko samo skl. wniosek na siebie, a jesli napisze rodzicowi pełnomocnictwo to musi uiscic opłatę skarbową w wysokosci 17zł. w kasie z i trzeba to podpiąc do tego pełnomocnictwa. Ja juz przyjęłam kilkanascie wnioskow i co teraz, oni mi nie zrobia opłaty!!
Annaaa

Re: pełnoletnie dziecko!!!!

Post autor: Annaaa »

Również byłam na szkoleniu i nie trzeba uiszczac opłaty. W większości są to osoby korzystajace z pomocy społecznej, czyli zwolnione z takiej opłaty.
gojaaa

Post autor: gojaaa »

witam, a jeśli dziecko jest pełnoletnie i niepełnosprawne ( zespół Downa), czy może samo na siebie złożyć wniosek o stypendium?
jajajaja

Post autor: jajajaja »

ok faktury na siebie, a jesli wniosek tez razem sklada matka pełnoletniego dziecka to reszty dokumentow takich jak nakaz płatniczy czy zasw. z pracy za sierpien juz nie musze ponownie brac??/ wystarczy ,ze pelnoletni zlozyl wniosek
GOSIA2

Post autor: GOSIA2 »

gojaaa pisze:witam, a jeśli dziecko jest pełnoletnie i niepełnosprawne ( zespół Downa), czy może samo na siebie złożyć wniosek o stypendium?
Zapewne nie ma pełnej zdolności do czynności prawnych i ma przedstawiciela ustawowego, którym zazwyczaj jest rodzic.
Wziąć pełnomocnictwo i niech mama/tata jest wnioskowadcą.
pati123
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wniosek na pełnoletnie dziecko!!!!

Post autor: pati123 »

czy rodzic może złożyć wniosek na pełnoletnie niepełnosprawne dziecko? (dodam że dziecko nie umie sie samo podisać, )
ODPOWIEDZ