PFRON podział środków z algorytmu
Re: PFRON podział środków z algorytmu
Nie wiem co mamy zrobić z tą kasą. Po dofinansowaniu WTZ starczy jedynie na pieluchomajtki
WoW

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi, tak z polskiego na nasze, wg jakiego algorytmu PFRON wylicza te kwoty? Co tam jest brane pod uwagę, bo raczej nie sprawozdania, w których widać, jakie jest zapotrzebowanie.
z tego co wiem, obliczają to na podstawie danych GUS na temat ON zarejestrowanych w PUP. Co moim zdaniem jest bez sensu bo akurat w naszym powiecie wielu ON nie rejestruje sie wcale.
Dzięki za odpowiedź. I potwierdzam, że to kiepski algorytm...
tak a PFRON jest super, dofinansowania zwiększyli na SR, LB i TR a my musimy się bujac z tym i wysłuchiwać żali ludzi. Ciekawe tylko jak mamy podzielić zadania 

my dostaliśmy kasy dużo mniej niż w roku ubiegłym, tak ze zamiast 90 % do limitu NFZ będziemy dawać 70%. I tak na wszystkich zadaniach. Zmniejszymy dof. rozporządzenie mówi o zwiększeniu a rzeczywistość o drastycznych zmniejszeniach.
a co będziecie robić z turnusami?????????? bo u nas o to największy dym jest
My kolejny rok z rzędu dofinansujemy tylko dzieci.I wierz mi w większości pozostali wnioskodawcy to rozumieją. zawsze kilka osób coś powie ale ogólnie luz 

Kolejny rok pfron (z małej) robi sobie kpiny z samorządów i jeszcze napuszcza niepełnosprawnych na PCPR-y. Czy wreszcie się obudzimy.... A ja naiwny miałem nadzieje że ich zlikwidują... O rosną w siłę, wszystkie zadania przekazali samorządom i cieszą się- A TERAZ TO WAS BĘDZIEMY TYLKO KONTROLOWAĆ
Oprócz PFRON podział środków z algorytmu - Stare tematy przeczytaj również:
PIT 8 C
MODUŁ II
Odmowa w algorytmowych
Moduł Ii zwrot środków
Moduł II - Zwiększenia
dec. dla rodziny zawodowej
AS/Obszar A Zadanie 2 prawo jazdy
ocena sytuacji dziecka
Ustalenie dochodu osoby usamodzielnianej
AS - inne przypadki określone przez realizatora programu
zwrot od beneficjenta AS