pieczatka
Re: pieczatka
ale wszystkie pisma muszą być podpisane przez dyr. Ty możesz się podpisać na kopii która zostaje w placówce na dole w lewym rogu
ale to samo może zrobić księgowa, kadrowa, pracownik socjalny czy psycholog
no tak one swoje pisma tak samo powinny wysyłać. Wszelkie pisma które wychodzą z placówki czy urzędu czy jakiejkolwiek instytucji muszą wychodzić z podpisem głównego na górze co siedzi
my szaraczki na kopii która zostaje w pismach wysłanych składamy podpis, chyba że ktoś jest odpowiednimi zarządzeniami do podpisywania pism wyznaczony tak jak np księgowa ale tylko główna. o tym mówią procedury obiegu pism kancelaryjnych czy tam inne bzdety ale takie są procedury. Twój podpis nic nie znaczy-zresztą jako i mój
pracuję na zlecenie w naszym PCPR jako pedagog i tam również cokolwiek pisze i wysyłam czy do sądu czy gdziekolwiek to podpis na wychodzącym jest szefa mój na kopii pozostającej

no właśnie tak nie jest jak piszesz
wszelkie pisma pisane przez pracownika socjalnego, psychologa, kadrowca, księgową wychodzą z pieczątką imienną po lewej stronie pracownika który tworzył dokument i po prawej pieczątka dyr
podobnie jak w poradniach psychologiczno-pedagogicznych czy ośrodkach diagnostycznych
wszelkie pisma pisane przez pracownika socjalnego, psychologa, kadrowca, księgową wychodzą z pieczątką imienną po lewej stronie pracownika który tworzył dokument i po prawej pieczątka dyr
podobnie jak w poradniach psychologiczno-pedagogicznych czy ośrodkach diagnostycznych
no to może macie jakiś inny obieg dokumentów. U nas działa wszystko jak napisałam. Sprawdziłam i z poradni opinie też mamy z podpisami tylko dyrektorki
zgadzam się z gochą, pieczątki wychowawcom są do niczego nie potrzebne nie mają umocowania prawnego, jeżeli przygotowuje pismo wychowawca to wystarczy , że podpisze czytelnie, że przygotował pismo. To dyrektor odpowiada za pisma wychodzące nawet za to co napisze wychowawca dlatego dyr. powinien wiedzieć co wychodzi z placówki i na jaki temat pisma. Z resztą tak jak Gocha napisała określają to wewnętrzne przepisy instrukcje.
Oprócz pieczatka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Dzieci zaburzone i upośledzone W DD
podpowiedzcie:)
pytanko
Szkolenia z ROPS
urlopowanie
pielęgniarka
umowa o prace
Praca psychologa w MOW - opinie,zarobki
przewozy dzieci
ZWOLNIENIA PO 31 GRUDNIA
wytłumaczcie
menu