pieczatka

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Marianna

pieczatka

Post autor: ~Marianna »

taki drobiazg

czy u was wychowawcy mają swoje pieczątki imienne?
~?

Re: pieczatka

Post autor: ~? »

Zartujesz.Po co tak w ogóle?
~Marianna

a po to że na zewnątrz wychodzą pisma napisane przez wychowawców
~gocha

Post autor: ~gocha »

ale wszystkie pisma muszą być podpisane przez dyr. Ty możesz się podpisać na kopii która zostaje w placówce na dole w lewym rogu
~Marianna

ale to samo może zrobić księgowa, kadrowa, pracownik socjalny czy psycholog
~gocha

no tak one swoje pisma tak samo powinny wysyłać. Wszelkie pisma które wychodzą z placówki czy urzędu czy jakiejkolwiek instytucji muszą wychodzić z podpisem głównego na górze co siedzi :) my szaraczki na kopii która zostaje w pismach wysłanych składamy podpis, chyba że ktoś jest odpowiednimi zarządzeniami do podpisywania pism wyznaczony tak jak np księgowa ale tylko główna. o tym mówią procedury obiegu pism kancelaryjnych czy tam inne bzdety ale takie są procedury. Twój podpis nic nie znaczy-zresztą jako i mój :) pracuję na zlecenie w naszym PCPR jako pedagog i tam również cokolwiek pisze i wysyłam czy do sądu czy gdziekolwiek to podpis na wychodzącym jest szefa mój na kopii pozostającej

~Marianna

no właśnie tak nie jest jak piszesz

wszelkie pisma pisane przez pracownika socjalnego, psychologa, kadrowca, księgową wychodzą z pieczątką imienną po lewej stronie pracownika który tworzył dokument i po prawej pieczątka dyr

podobnie jak w poradniach psychologiczno-pedagogicznych czy ośrodkach diagnostycznych

~gocha

no to może macie jakiś inny obieg dokumentów. U nas działa wszystko jak napisałam. Sprawdziłam i z poradni opinie też mamy z podpisami tylko dyrektorki
~Piotr

Post autor: ~Piotr »

zgadzam się z gochą, pieczątki wychowawcom są do niczego nie potrzebne nie mają umocowania prawnego, jeżeli przygotowuje pismo wychowawca to wystarczy , że podpisze czytelnie, że przygotował pismo. To dyrektor odpowiada za pisma wychodzące nawet za to co napisze wychowawca dlatego dyr. powinien wiedzieć co wychodzi z placówki i na jaki temat pisma. Z resztą tak jak Gocha napisała określają to wewnętrzne przepisy instrukcje.
~Leon

Post autor: ~Leon »

Pieczątki są niepotrzebne, a niedługo niepotrzebni będą wychowawcy.
ODPOWIEDZ