PILNA POMOC BŁAGAM

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
MIKI90

PILNA POMOC BŁAGAM

Post autor: MIKI90 »

Witam wszystkich mam problem mianowicie: facet złożył mi wniosek, w 2014 r. miał 10 ha ziemi, ale w 2015 rozwiódł się z żoną i tą ziemię oddał jej jako darowiznę, złożył mi wniosek na jedno dziecko które z nim mieszka ale w ustawie nie ma nic o utracie dochodu w postaci utraty sprzedaży itd ziemi, więc jak to rozwiązać??? Liczyć mu te hektary czy nie???? Błagam pomóżcie....
tynaaaaaa
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: PILNA POMOC BŁAGAM

Post autor: tynaaaaaa »

liczymy mu hektary jeśloi w 2014 r. były na niego
zuzka

Post autor: zuzka »

Powierzchni gospodarstwa rolnego nie utracamy jeżeli była w 2014r, jeśli oddał w 2015r to dopiero jak będą brane dochody z 2015r to wtedy nie będzie pole brane pod uwagę
MIKI90

Post autor: MIKI90 »

Ok dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
nowicjuszka
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: nowicjuszka »

zuzka pisze:Powierzchni gospodarstwa rolnego nie utracamy jeżeli była w 2014r, jeśli oddał w 2015r to dopiero jak będą brane dochody z 2015r to wtedy nie będzie pole brane pod uwagę
O jakie mądre! Rok 2015 w ŚW w ogóle nie będzie brany pod uwagę!
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

ale będzie w ZR ;) tu prawie wszyscy zajmują się jednocześnie i ZR, i SW
zuzka

nowicjuszka pisze:
zuzka pisze:Powierzchni gospodarstwa rolnego nie utracamy jeżeli była w 2014r, jeśli oddał w 2015r to dopiero jak będą brane dochody z 2015r to wtedy nie będzie pole brane pod uwagę
O jakie mądre! Rok 2015 w ŚW w ogóle nie będzie brany pod uwagę!
o jeju a jaka ty jesteś mądra pomóc nie pomoże tylko coś komuś wytknąć potrafisz?? to że nie będą brane pod uwagę w 500+ to wiadomo ale to był przykład że już od 2015r nie będą brane pod uwagę np właśnie przy ZR
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: sweet.lemon »

zuzka masz podziękowanie za pomoc ........
zuzka

no mam...nie rozumiem takich ludzi, czytają sami nie pomogą a tylko czekają na okazję żeby komuś coś wytknąć
ODPOWIEDZ