PILNE!!!
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
PILNE!!!
Wnioskodawca składa wniosek o przyznanie KDR. W przeszłości miał przyznane karty na siebie , żonę i trójkę dzieci. Obecnie występuje o karty na dwójkę dzieci, które ma u siebie w ramach rodziny zastępczej na czas trwania postępowania przed sądem (zabezpieczenie). Dzieci te miały wcześniej przyznane karty przez inny organ, bo zamieszkiwały na innym terenie. Nadmieniam, że rodzice posiadają aktualnie jedno dziecko biologiczne z czynną kartą dużej rodziny (15 lat), pozostała dwójka jest już dorosła. W jaki sposób przyznać karty dzieciom przyjętym do rodziny zastępczej?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Profilaktyka, analizy
- Kontakt:
Re: PILNE!!!
Cześć,
myślę, że dla tej dwójki dzieci można przyznać KDR jako dla nowego członka rodziny, skoro rodzice mają już karty.
Rodzina musi przedłożyć zgodnie z art. 10 ust. 4 pkt 6
- w przypadku dzieci umieszczonych w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka – oryginał lub odpis postanowienia o umieszczeniu w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka.
Karta przyznawana jest dzieciom umieszczonym w rodzinnej pieczy zastępczej na czas umieszczenia w danej rodzinie zastępczej.
Dodatkowo rodzice muszą wypełnić oświadczenie ZKDR-02 i ZKDR-03.
Pozdrawiam
myślę, że dla tej dwójki dzieci można przyznać KDR jako dla nowego członka rodziny, skoro rodzice mają już karty.
Rodzina musi przedłożyć zgodnie z art. 10 ust. 4 pkt 6
- w przypadku dzieci umieszczonych w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka – oryginał lub odpis postanowienia o umieszczeniu w rodzinie zastępczej lub rodzinnym domu dziecka.
Karta przyznawana jest dzieciom umieszczonym w rodzinnej pieczy zastępczej na czas umieszczenia w danej rodzinie zastępczej.
Dodatkowo rodzice muszą wypełnić oświadczenie ZKDR-02 i ZKDR-03.
Pozdrawiam
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: PILNE!!!
Robiłam podobnie, ale najpierw karty musiały zostać unieważnione przez ten organ który je poprzednio wydał, bo wyskakiwał mi ciągle komunikat, że dla tych osób istnieją ważne karty i nie można wydać nowych.
Oprócz PILNE!!! - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR dla bezpaństwowc
KDR i rodzic będą rodziną zastepczą
unieważnienie karty (pozbawienie władzy rodzicielskiej jednego rodzica) wydanie decyzji
Sprawozdanie z I i II kwartału - wykorzystywanie środków
AKTUALIZACJA
pomóżcie - rozwód
STARE ŚP,PRACA, NOWE ŚP
proszę o pomoc
Przedłużenie ważności - ciężki przypadek
KDR -ważność karty
opłata za tradycyjną karte
wnioskodawca pełnoletnie dziecko?
Kdr dla rodzicny zastępczej z Ukr
Utrata uprawnień do karty - proszę o pomoc
wnioskodawca pełnoletnie dziecko?
W przesyłce z KDR przysłali kartę anulowaną, co robicie?