PILNE bardzo proszę o pomoc Tom KB i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 gru 2016, 14:09

Czy umowa zlecenie zawierana co miesiąc jest uzyskiem? Na szkoleniu mówili że nie są uzyskiem zaczynaja sie i w tym samym miesiącu kończą...Więc w końcu jak?
nowa557

Napisano: 09 gru 2016, 15:25

ja takie umowy wpinam do teczki (znaczy sie ich kopie:D) i uzysku nie robie, bo dla mnie nie ma z czego zrobic uzysku - zanim byloby co doliczyc to juz tego nie ma:) dla mnie uzyskanie zatrudnienia to jest wykonywanie pracy na podstawie konkretnej umowy, czyli uzysk to umowa a nie "pracowanie";-) ale wiem,ze pewnei pol polski jednak dolicza dochod z drugiej umowy jesli jest po niej trzecia i kolejne
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2016, 16:15

No bo to jest chore, żeby ktoś uzyskiwał dochody z wykonywania pracy, nawet comiesięczne, a w naliczaniu mu dochodu do świadczeń liczyło by sie jakby nie osiągał żadnego dochodu.
Jak to wygląda w porównaniu z innymi rodzinami,które mając w rzeczywistosci identyczne dochody albo nawet mniejsze nie łapią sie świadczenia.
Czy naprawde w naszym ministerstwie siedzą sami idioci, którzy widza sposobu rozwiązania tego typu problemu rodzącego jawną niesprawiedliwosć, czy tylko nie chcą go rozwiązać.
To tylko przepisy, a głównie kryterium dochodowe, do czego by ono nie było, rodzą w tym kraju cwaniaków, kombinatorów krętaczy i naciągaczy, bo rozdzielić środki bez kryterium dochodowego automatycznie naciągacze i kombinatorzy straciliby racje bytu.
m&m

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x