PILNE - ccudzoziemiec brak karty pbytu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 18 lut 2014, 12:40

Czy przysługuje zasiłek rodzinny i becikowe???

Matka jest obywatelką polski i pozostaje w związku małżeńskim z cudzoziemcem ( obywatel Ukrainy), który nie posiada karty pobytu tylko wizę.

~mops

Napisano: 18 lut 2014, 12:44

jesli wniosek sklada matka polka:) to tak, tylko dochody meza cudzoziemca musi dostarczyc
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2014, 12:46

dzięki kb :)
~mops

Napisano: 18 mar 2016, 9:10

Podbiję pytanie :) Chodzi o ojca z Włoch.
Czy myślicie, że wystarczy jego oświadczenie, że nie posiada dochodów ani w pl ani we Włoszech?
sbt

Napisano: 18 mar 2016, 9:56

no ja też mam taki przypadek w składzie rodziny mąż który jest czechem i mam tylko zaświadczenie z biura pracy w czechach że tam jest zarejestrowany jako bezrobotny czy to wystarczy ?
zabka

Napisano: 18 mar 2016, 11:37

a ja mam ukraińca, ma zezwolenie na pobyt stały, ale jego żona i jedno z dzieci ma tylko wizę, jedno dziecko zostało wna Ukrainie. Czy mogę dać świadczenia na dzieci.
lucB

Napisano: 18 mar 2016, 11:44

sbt pisze:Podbiję pytanie :) Chodzi o ojca z Włoch.
Czy myślicie, że wystarczy jego oświadczenie, że nie posiada dochodów ani w pl ani we Włoszech?
jesli ten Wloch mieszka w Polsce to wystarczy ze zlozy oswiadczenie zal nr 4 - jesli mial dochody za granica to powinien je w tym zalaczniku wykazac i jesli mial dochod utracony albo uzyskany - to i te dokumenty, ktore w takim przypadku kazdy musi dolaczyc:)pan wloch chyba nie jest darmozjadem i nie pozostaje na utrzymaniu matki dziecka?:) wiec moze ma jakis dochod uzyskany
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem