No nieźle... dali upust swoim frustracjom i rozgoryczeniu.
Nie zmienia to faktu , że petycja dalej leży a szanse na objęcie dodatkiem motywacyjnym wykluczonych pracowników po upływie roku są już chyba zerowe.
Pilne! - petycja w sprawie pracowników wykluczonych z dodatku
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
Re: Pilne! - petycja w sprawie pracowników wykluczonych z dodatku
a może znalazłby się ktoś kto zainteresowałby tym tematem telewizję np. Uwagę.
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Też miałam z nimi zwarcie w czasach 500+. Na każde moje pytanie był atak Zero konkretów. Ale mnie o dziwo nie zablokowaliIwona28 pisze: 10 lip 2025, 8:20o proszę, zaczyna się wyłaniać ciekawy wizerunek tej jakże "bohaterskiej, walczącej Federacji"D.C. pisze: 09 lip 2025, 17:58JanSR pisze: 09 lip 2025, 7:34
Analogiczna sytuacja spotkała mnie, na zadawane pytania, często niewygodne a mieszczące się w kanonie kulturalnej i merytorycznej dyskusji najpierw byłem szykanowany, ośmieszany, podważano moje kompetencje a docelowo zablokowano mnie na FB stronie Federacji. Widzę, że mydlenia oczu ciąg dalszy a de facto pracownicy niekluczowi są traktowani przez Federację gorzej niż podopieczni pomocy społecznej a byłoby najlepiej dla Federacji, gdyby świadczenia rodzinne wraz z pochodnymi poszły w niebyt i do tego ta reforma zapewne doprowadzi.
Dzięki za potwierdzenie, że nie jestem jedyną zablokowaną osobą.
Też starałem się być merytoryczny, nikogo nie atakowałem ani nie wyzywałem - ale widocznie pytania były zbyt niewygodne. Dlaczego?
Na moje pytania też łatwiej było im odwrócić kota ogonem i ogólnikowo napisać, że tak wiele robią, na pewno więcej niż ja - ale z konkretami było już trudniej...
No cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - niestety odnoszę wrażenie, że Federacja niby wszystkich pracowników - nie reprezentuje tak samo gorliwie wszystkich obszarów...![]()
![]()
mnie póki co nie zblokowali, ale te ich odpowiedzi na FB przyprawiają mnie każdorazowo o wysypkęchyba sama się zablokuję
![]()

..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
-
- Praktykant
- Zajmuję się: wszystkim
Może dlatego że nie robiłeś z siebie idioty 

-
- Praktykant
Widzę że tu sporo kierowników na forum którzy nie za bardzo potrafią załatwić dodatek u burmistrza, a już zupełnie nie postawią się rządzącym odpowiedzialnym przecież za wprowadzane reformy. Za to chętnie mędrkują w internecie, szukając winnych swojego braku sprawczości. Jakie to typowe dla tej kadry 

- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
skończ już z tymi prywatnymi wycieczkami...
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Ta jest, sami kierownicy tutaj, ale jak ktoś też chce mocno zostać to jest jeden prosty sposób i dodatkowo nie trzeba się bawić w konkursy ani babrać z papierami, sprawozdaniami itp. Są takie miejsca na mapie wielu miast gdzie każdego przechodnia tytułuje się "kerownikiem"
Piszcie ludzie, piszcie...byle to tylko zbytnio od prawdy nie odbiegało

Piszcie ludzie, piszcie...byle to tylko zbytnio od prawdy nie odbiegało

-
- Praktykant
Oprócz Pilne! - petycja w sprawie pracowników wykluczonych z dodatku - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Wniosek bez rozpatrzenia
sentencja do podwyższonego ŚP
ciepłe mieszkanie ...
Modyfikacja wzorów podstaw prawnych i uzasadnień SYGNITY
dwa świadczenia pielęgnacyjne w rodzinie
świadczenie rodzicielskie i zasiłek macierzyński
uzysk a alimenty
wypłata zasiłku pielęgnacyjnego wstecz
zaswiadczenie potwierdzajacezlozenie wniosku a nowe orzecznie
Czy zrobić nienależnie pobrane ???
zaświadczenie dla studenta
ŚP nowe zasady a zawieszenie działalności
Świadczenie pielęgnacyjne
czy uchylić decyzję o zasiłek pielęgnacyjny?
Świadczenie pielęgnacyjne - podzielność
Wniosek ZR - łączna kwota alimentów