pisma UW o wezwanie osoby która złożyła wniosek za granicą - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 mar 2018, 13:20

mamy wzywać osoby które złożyły wnioski poza granicami kraju, żeby złożyły wyjaśnienia jakie te wnioski złożyły za granicą oraz spowodować by złożyli w Polsce tożsame wnioski - jak to zrobić?
Jaki są skutki prawne niezastosowania się do takiego wezwania?
danutka
Stażysta
Od: 27 cze 2017, 13:03
Zajmuję się: SW/FA/ŚR

Napisano: 01 mar 2018, 15:19

Help meeee :P
danutka
Stażysta
Od: 27 cze 2017, 13:03
Zajmuję się: SW/FA/ŚR

Napisano: 01 mar 2018, 15:44

O co Ci chodzi? :?
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 01 mar 2018, 16:03

w piśmie powołują się na kpa :

Art. 52. W toku postępowania organ administracji publicznej zwraca się do właściwego terenowego organu administracji rządowej lub organu samorządu terytorialnego o wezwanie osoby zamieszkałej lub przebywającej w danej gminie lub mieście do złożenia wyjaśnień lub zeznań albo do dokonania innych czynności, związanych z toczącym się postępowaniem. Organ prowadzący postępowanie oznaczy zarazem okoliczności będące przedmiotem wyjaśnień lub zeznań albo czynności, jakie mają być dokonane

wg mnie (bo mam podobną sytuację) mamy poprosić taką osobę by wszystko wyjaśniła (tj, czy składała o Śr czy o 500) i wypełniła u nas stosowne wnioski (dołączyła dokumenty)

po skompletowaniu mamy odesłać do Wojewody

ja tu nie widzę żadnych skutków ...

danutka spokojnie ;)

a reszta na priv
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Stańczyk
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2016, 16:47
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x