Pismo do ZUS o ustalenie okresu ubezp... - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 21 maja 2014, 14:33

Czy mógłby ktoś wrzucić wzór pisma do ZUS udzielenie informacji o przebiegu ubezpieczenia oraz udzielenie informacji, za jaki okres należy opłacać składkę na ubezpieczenie emerytalne i rentowe
Pozdrawiam i dziękuję jednocześnie
Trybson
Trybson

Napisano: 02 cze 2015, 14:18

Podbijam prośbę! Bo ja co nie wyślę to albo zła podstawa prawna, albo źle sformułowana prośba.. jak i tak wiedzą o co mi chodzi to po co tyle zamieszania... ważne ze podany w podstawie art. 6 ust. 2c z ubezpieczeń społecznych i art.25 ust 3 ze świadczeń rodzinnych.... Aha i raz mi każą wysyłać do Inspektoratu, a raz do głównej siedziby ZUS, bo oni nie maja takich danych... hmm Inspektorat raz ma, a raz nie ma ;/ nie wiem.. dobra mniejsza z tym... ma ktoś taki wzór, że jak wyśle to odpisują bez zwłoki...żeby 5 razy mi nie odsyłali, że źle sformułowana prośba itp... Będę niezmiernie wdzięczna!!!!!!
korneLina

Napisano: 21 paź 2015, 12:17

….., dn. 27.10.2014r.

GOPS.430.SR....... 2014r.

Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Inspektorat

Na podstawie art. 20, w związku z art. 17 Ustawy z dnia 28 listopada 2003r. o świadczeniach rodzinnych /Dz. U. Nr 228, poz. 2255/ GOPS prowadzi postępowanie w sprawach o świadczenia pielęgnacyjne.
Na podstawie art. 6 ust. 2a ustawy z dnia 11 maja 2012 r. o zmianie ustawy
o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2012 r. poz. 637) z zastrzeżeniem art. 87 ust. 1b ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych (Dz. U. z 2013 r. poz.1440,
z późn.zm) zwracam się z prośbą o naliczenie okresu ubezpieczenia (składkowego
i nieskładkowego) oraz podanie informacji za jaki okres należy odprowadzać składkę
na ubezpieczenie emerytalne i rentowe Pan ………………………. PESEL………………….. zam…………………..

Załączniki:

może taki wzór
nnnnnnnnnnnn

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x