oświadczenie - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 maja 2014, 8:57

Bardzo prozę niech ktoś wrzuci wzór oświadczenie od rolników ( współmałżonków ) i tych co są sami ( np wdowiec) o zaprzestaniu lub rezygnacji pracy w gospodarstwie
mari

Napisano: 16 maja 2014, 9:13

ja też proszęęęęęęęę
gopsikk

Napisano: 22 maja 2014, 12:46

OŚWIADCZENIE
DLA OSOBY UBIEGAJĄCEJ SIĘ O ZASIŁEK DLA OPIEKUNA BĘDĄCEJ ROLNIKIEM, MAŁŻONKIEM ROLNIKA LUB DOMOWNIKIEM (W ROZUMIENIU PRZEPISÓW USTAWY Z DNIA 20 GRUDNIA 1990 R. O UBEZPIECZENIU SPOŁECZNYM ROLNIKÓW (DZ. U. Z 2013 R. POZ. 1403, 1623, 1650), KTÓRYM OPIEKA NAD NIEPEŁNOSPRAWNYM CZŁONKIEM RODZINY UNIEMOŻLIWIA PROWADZENIE GOSPODARSTWA ROLNEGO/WYKONYWANIE W NIM PRACY.

Oświadczam, że w okresie od dnia 1 lipca 2013 r. do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy oraz od dnia wejścia w życie ustawy:
(Wpisać „X” we właściwym polu. Niepotrzebne skreślić.)

jestem/był-em/-am rolnikiem, prowadzę gospodarstwo rolne od dnia: .

……………………………………………………………………………………………………………………
zaprzestałem/-am prowadzenia gospodarstwa rolnego, wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym od dnia: .

jestem/był-em/-am małżonkiem rolnika, domownikiem, pracuję w gospodarstwie rolnym od dnia

jestem/byłem/-am małżonkiem rolnika, domownikiem, zaprzestałem/-am prowadzenia gospodarstwa rolnego, wykonywania pracy w gospodarstwie rolnym od dnia .

W przypadku zmian mających wpływ na prawo do zasiłku dla opiekuna, w szczególności zaistnienia okoliczności wymienionych powyżej, osoba ubiegająca się jest zobowiązana niezwłocznie powiadomić o tych zmianach podmiot realizujący zasiłek. Niepoinformowanie organu właściwego prowadzącego postępowanie w sprawie zasiłku dla opiekuna o zmianach, o których mowa powyżej, może skutkować powstaniem nienależnie pobranych świadczeń, a w konsekwencji – koniecznością ich zwrotu wraz z odsetkami.

Oświadczam, że jestem świadomy/świadoma odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.

………………............................................ ............……………………………………...........................
(miejscowość, data) (podpis osoby ubiegającej się składającej oświadczenie)
ewita

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x