pismo z ROPS uchylenie decyzji 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 12 sty 2017, 13:30

Strona złożyła na początku maja 2016 wniosek na 3 dzieci (ojciec bez dochodu) w lipcu wydałyśmy decyzję przyznającą na pierwsze, drugie i trzecie dziecko.Wypłaty są realizowane. W styczniu 2017 roku strona oświadczyła że mąż pracuje za granicą od maja 2016 r. wysłałam zapytanie do ROPS o koordynację. Otrzymałam odpowiedź, że koordynacja ma zastosowanie od czerwca 2016. Uchylam decyzję od 01.06.2016 r jakie mam zacytować w decyzji art. A może ktoś ma wzór.
beata102
Praktykant
Od: 08 lis 2016, 15:38
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 sty 2017, 12:47

Dnia …. Pan(i) złożył(a) w ……. wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na dzieci: ……………... Dnia …………….. zgłosił(a) Pan(i) w tutejszym Ośrodku, że Pan ……. rozpoczął pracę na terenie ……. Wobec tego pismem znak ………………. Ośrodek Pomocy Społecznej w …… wystąpił do Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej ……. z prośbą o ustalenie, czy mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego u Pani ………., w związku z pracą męża za granicą.
W dniu ….. do tutejszego Ośrodka wpłynęło pismo znak …… z dnia …. z Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w ….. informujące o okresie zastosowania przepisów o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego. W/w organ ustalił, iż w sprawie Pani ….. mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego w okresie od ……… do nadal. W związku z tym, na podstawie art. 16 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz. U. z 2016 roku poz. 195 z późn. zm.) tutejszy Ośrodek nie jest instytucją uprawnioną do realizacji świadczeń wychowawczych.
Z tych względów orzeczono jak w sentencji.
dddyyy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x