500+ w dwóch różnych gminach - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 sty 2017, 9:14

Pani przebywa na terenie naszej Gminy i złożyła u mnie wniosek na 500+, przy wydawaniu decyzji okazało się że Pani pobiera już to świadczenie w Gminie w której jest zameldowana. Jak mam postąpić w takiej sytuacji ?? Czy wezwać ją pismem do złożenia wyjaśnień, żeby napisała oświadczenie o nie rozpatrywaniu wniosku ??
1990karola

Napisano: 12 sty 2017, 10:08

W pierwszej kolejności powinnaś sprawdzić czy nie wystąpiła z wnioskiem w innej gminie poprzez Empatię i teraz nie miała byś problemu :D :D :D :D
Gosc

Napisano: 12 sty 2017, 10:20

a sprawdzałaś prze empatie czy pobiera w innej gminie?

no jest to możliwe, bo my mieliśmy panią co złożyła na 500+ u nas a wcześniej jej konkubent w innej gminie i przy sprawdzaniu Pani i jej dzieci nie wyszło przez empatię że na te dzieci jest już pobierane...

jak u was działa empatia pod względem sprawdzania czy osoba nie pobiera w innej gminie?
ups500+

Napisano: 13 sty 2017, 13:12

Jak na razie nie mam żadnych problemów z Empatią działa bez zarzutów pod tym względem :D :D :D
Gosc

Napisano: 13 sty 2017, 13:37

Na sam początek pismo do tamtego OPS z prośba o podanie informacji dot. świadczenia (od kiedy jest do kiedy). Jak dostaniesz pismo to wtedy wezwij osobę do wyjaśnień.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x