Dowiedziałam się,że umarzając opłatę za pobyt dziecka w pieczy zastepczej albo odstępując od ustalenia opłaty należy wystawic pit 8 c- czy coś wiadomo Wam w tym temacie? Nigdy nie wystawialiśmy czegos takiego.
ale napiszcie coś więcej. podobno składa się to do końca lutego? a jak umorzyłam niektórym biologicznym opłatę za cały rok za placówkę, wyszło po kilkanaście, kilkadziesiąt grubych tysięcy, to czy to będzie traktowane jako ich dochód za 2012 rok i np. zabiorą im zasiłki?
Prawdopodobnie będą musieli zapłacić od tych kwot podatek bo sie dzięki temu wzbogacili. Po prostu paranoja ja sie tylko boję żeby nie trzeba było tych pitów wystawiać też od odstąpień bo to dopiero paranoja. Do kończ lutego trzeba złożyć pity ja nie wiem jak mam sie do tego zabrać a jeszcze w 3 egzemplarzach muszą być a nie mogę znaleźć interaktywnego pitu 8c i chyba będzie trzeba to ręcznie robić.
to jest jakaś porażka! jak osoba, korzystająca z opieki społecznej, żyjąca na minimum egzystencji ma zaplacić podatek od kwoty za cały rok pobytu dziecka (lub kilku dzieci) w placówce! wiecie przecież jakie to koszta.
Xenia od odstąpień nie trzeba wystawiać to pewne, tylko od umorzenia, też nie wiem jak się za to zabrać:(