Pit 8 c- pomóżcie - Stare tematy

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 16 sty 2013, 14:29

Dowiedziałam się,że umarzając opłatę za pobyt dziecka w pieczy zastepczej albo odstępując od ustalenia opłaty należy wystawic pit 8 c- czy coś wiadomo Wam w tym temacie? Nigdy nie wystawialiśmy czegos takiego.
~PCPR

Napisano: 17 sty 2013, 19:53

nikt chyba jeszcze nie wystawiał! PIT 8C - przy umorzeniu, przy odstąpieniu nie!!!
~Olga

Napisano: 17 sty 2013, 22:54

jest interpretacja Izby Skarbowej która mówi, że w przypadku umorzenia kwota ta traktowana jest jako przychód i umarzający musi wystawić PIT
~LeOn

Napisano: 18 sty 2013, 9:20

Ja też o tym slyszałam, od tego roku bedziemy PIT-y wystawiac!
~Iwona

Napisano: 18 sty 2013, 17:24

Czy moge prosic o namiar na te interpretację urzedu skarbowego - z góry dzięki
~PCPR

Napisano: 21 sty 2013, 23:37

interpretacja indywidualna Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie z dnia 20 grudnia 2012
IPPB 4/415-892/12-2/JK3
~Michał

Napisano: 14 lut 2013, 10:16

ale napiszcie coś więcej. podobno składa się to do końca lutego? a jak umorzyłam niektórym biologicznym opłatę za cały rok za placówkę, wyszło po kilkanaście, kilkadziesiąt grubych tysięcy, to czy to będzie traktowane jako ich dochód za 2012 rok i np. zabiorą im zasiłki?
~danuta

Napisano: 14 lut 2013, 10:21

ta interpretacja z w-wy mówi tylko żeby wystawiać i tak dalej z tego nic nie rozumiem. jak u Was? juz uporaliście się z tym problemem??
~cesia

Napisano: 14 lut 2013, 11:31

Prawdopodobnie będą musieli zapłacić od tych kwot podatek bo sie dzięki temu wzbogacili. Po prostu paranoja ja sie tylko boję żeby nie trzeba było tych pitów wystawiać też od odstąpień bo to dopiero paranoja. Do kończ lutego trzeba złożyć pity ja nie wiem jak mam sie do tego zabrać a jeszcze w 3 egzemplarzach muszą być a nie mogę znaleźć interaktywnego pitu 8c i chyba będzie trzeba to ręcznie robić.
~Xenia

Napisano: 14 lut 2013, 11:41

to jest jakaś porażka! jak osoba, korzystająca z opieki społecznej, żyjąca na minimum egzystencji ma zaplacić podatek od kwoty za cały rok pobytu dziecka (lub kilku dzieci) w placówce! wiecie przecież jakie to koszta.
Xenia od odstąpień nie trzeba wystawiać to pewne, tylko od umorzenia, też nie wiem jak się za to zabrać:(
~danuta

Strona 1 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x