płatnik wersja E
płatnik wersja E
Witam czy ma ktoś taki problem z płatnikiem jak ja?
w ciagu miesiąca mam kilka list płac (z reguły dwie) na kazdej osobno program płacowy składki nalicza prawidłowo ale jak sumy podstaw z tych list dam do płatnika (nowa wersja E) to płatnik nalicza po swojemu i wyrzuca jednogroszowe różnice jako błąd krytyczny i nie da się wysłać dokumentów do ZUSu. Nie potrafię ręcznie poprawić składek na listach płac żeby dopasować je do płatnika. Do tej pory był to błąd zwykły a teraz nagle krytyczny.
Poradzcie ...
w ciagu miesiąca mam kilka list płac (z reguły dwie) na kazdej osobno program płacowy składki nalicza prawidłowo ale jak sumy podstaw z tych list dam do płatnika (nowa wersja E) to płatnik nalicza po swojemu i wyrzuca jednogroszowe różnice jako błąd krytyczny i nie da się wysłać dokumentów do ZUSu. Nie potrafię ręcznie poprawić składek na listach płac żeby dopasować je do płatnika. Do tej pory był to błąd zwykły a teraz nagle krytyczny.
Poradzcie ...
Re: płatnik wersja E
Właśnie miałam pytać o to samo... też mam ten problem... Co robić? wysłać tak jak płatnik liczy? Będe mieć wtedy niedopłatę 2 grosze...
właśnie do tej pory nic nie poprawiałam i wysyłałam tak jak mi wychodziło z list płac bo płatnik wyrzucal to tylko jako błąd zwykły z którym dało sie posłać deklaracje ale teraz jest to błąd krytyczny i chyba trzeba będzie to poprawić do groszy jakie wynikaja z płatnika bo inaczej nie wyślemy deklaracji
W takim przypadku przyjmujemy to jak liczy płatnik, czytałam takie wyjaśnienie
no tak tylko wtedy musze te różnice gdzieś w koszty dać bo listy płac nie umiem poprawić przecież tylko nie wiem czy w 405 par.4110 czy jakieś 761
zoja gdzie to wyjaśnienie? ale to tylko deklarację zrobić taką jak liczy płatnik czy właśnie poprawiać listy płac i dopłacać te grosze?
no list płac nie można poprawiać ja te różnice dam w koszty i przelew pośle taki jak wynika z płatnika
oczywiście że można, mój program ma funkcję tworzenia korekt list płac tylko że moje przelewy już poszły
mój niestety nie ma liczy składki na sztywno i nie da się ich poprawić
Oprócz płatnik wersja E - Księgowość przeczytaj również:
karta dużej rodziny
POMOCY!!!
sprawozdanie 27zz
SPRAWOZDANIA ZA III KWARTAŁ
rozl. dod. energetycznego
Śmierć dłużnika
Darowizna
wpłaty do kasy
świadectwo pracy
Jaki dział?
roczne sprawozdanie rb-28s
Polityka rachunkowości POKL
brak wpłat rozłożonych na raty nienal. św. piel.
PIT
nieprzekazany odpis na ZFSS
Problem swiadczenia