I na ZUS ZWUA od września wyrejestrowała Pani? Tak, komunikat jest okej bo było wyrejestrowanie i teraz pojedynczo (nie można wszystkich razem wysłać) wyzerować raporty za miesiące X, XI, XII, I, II
Tak od września wyrejestrowałam i jak tworze zestaw to pojawia mi się komunikat :
"Komplety dokumentów rozliczeniowych za podany okres nie zawierają raportów za wszystkich ubezpieczonych zgłoszonych przez płatnika. .... Natomiast w przypadku gdy ubezpieczony, dla którego podstawę wymiaru stanowi przychód nie osiągnął w danym miesiącu przychodu- należy sporządzić raport zerowy"
Przy tym komunikacie pojawiają mi się osoby, które np. w marcu miały wypłacone świadczenie z wyrównaniem od stycznia.
a mam pytanie z innej beczki może ktoś pomoże bo nie dodzwonię się na infolinię, , dostaliśmy informację o nadpłacie na składkach na składkach społecznych na świadczeniobiorcach, nie mam pojęcia skąd to wynika, od niedawna zajmuję się zusami, nie robiłam żadnych korekt, skąd w takim razie się wzięła nadpłata i jak to sprawdzić ??? wygląd ana to ze sobie wisi od jakiegoś czasu. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam
może być tak, że system np. nie "przyjął " deklaracji, takie rozbieżności powinno się wyjaśnić z osobą z ZUSu, która nas rozlicza-trzeba sie wybrać do zusu lub zdobyć numer bezpośrednio do osoby rozliczającej