Czy na podst art.27 ust,2 mogę uchylić decyzję ojcu /na ojca są świadcz rodz/ oczywiście poprzedzę wszczęciem jesli ojciec wyprowadzil się do innego miasta a dzieci zostały z matka a ojciec nic nie daje matce CZY TO WYSTARCZY CZy mops ma takie prawo ?
Jeżeli się nie zgłosi wstrzymujesz wypłatę świadczeń i tak klapa bo wygaszasz decyzje dopiero po okresie zasiłkowym!
najlepiej byłoby gdyby jednak przyszedł i zrezygnował z rodzinnego albo chociaż upoważnił żonę do odbioru świadczeń innej drogi nie ma!
Czyli art 27 ust.2 jest nic nie wart ? To po co on Wiem że decyzja jest na cały okres zas. ale zaszły w tym okresie zmiany Nie moge wypłacać kobiecie ?????????????????????????
Niestety nie!
Wyobraź sobie, że wypłacasz kobiecie, na drugi dzień przychodzi facet z (delikatnie mówiąc) pretensjami z jakiej racji wypłaciłeś kobiecie zasiłek i zaczyna się jazda!
Nigdy nie korzystaliśmy z art. 27 ust 2 ale nie wydaje mi się w tym momencie właściwym do zastosowania! Nie masz u siebie jakieś radcy prawnego?
ja bym wszczelabym postepowanie, zawiadomila goscia o tym, przyjela oswiadczenie matki dziecka,ze tatus poszedl w sina dal i nie priowadzi gospodarstwa domowego razem z dzieckiem, potem wyslabym mu zawiadomienie z art.10 kpa,ze moze sie zapoznac z zebranym materiale i wypowiedziec w sprawie a potem uchylilabym mu prawo do zasilku rodzinneo:) po uprawomocnieniu sie decyzji roxzpatrzylabym wniosek matki
Ja tak jak kb zrobię Wiem gdzie facet mieszka gdyż moje miasto jest małe i kazdy o każdym wszystko wie Kobitka sama chowa dzieci a on wyprowadził sie na 100 % i przelewamy mu zas na 3 dzieci i ona twierdzi że on jej nic nie daje