pobierany ZP przyznany przez UW a decyzja COVIDOWA

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
iza1407
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

pobierany ZP przyznany przez UW a decyzja COVIDOWA

Post autor: iza1407 »

My jako Organ wydaliśmy decyzję przyznającą na ZP na dziecko od dnia 1 listopada 2016 roku do dnia 30 listopada 2021 roku.
W zeszłym roku Pani oświadczyła że ojciec dziecka przebywa i pracuje zagranicą. W związku z tym wysłałam dokumenty do Urzędu Wojewódzkiego.
UW stwierdził koordynację w sprawie ZP a następnie przyznał Pani prawo do ZP na dziecko do dnia 30 listopada 2021 roku bo tak wydane orzeczenie z powiatowego.
Kto teraz wydaje decyzję przedłużającą pobieranie ZP ze względu na COVID: OPS czy też Urząd Wojewódzki?
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: pobierany ZP przyznany przez UW a decyzja COVIDOWA

Post autor: ~o~ »

wg mnie-- jeżeli dalej obowiązuje koordynacja ---decyzję wydaje Urząd Wojewódzki
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Post autor: bubek »

oczywiście Wojewoda, jeśli koordynacja nadal trwa.
https://www.kasarodziny.pl/
iza1407
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: iza1407 »

czyli mam ponownie wysłać zapytanie czy koordynacja nadal trwa. UW ustalił koordynację do dnia 30.11.2021 czyli do ostatniego dnia miesiąca do którego zostało wydane orzeczenie o niepełnosprawności dziecka.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

A może niech klientka napisze pismo do UW ,że mąż a dalszym ciągu pracuje za granicą i że wnosi o przedłużenie uprawnień do zas. piel. ponieważ z powodu pandemii nie może zgromadzić niezbednej dokumentacji medycznej i uzyskać orzeczenia o niepełnosprawności dla dziecka.
ODPOWIEDZ