Szanowni,
do niedawna zawodowo prowadziłam postępowania administracyjne dotyczące świadczeń wynikających z ustawy o pomocy społecznej. Los chciał, że obecnie nie pracuję i korzystam ze świadczenia pielęgnacyjnego. Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, gdzie ja jako Strona nie wiem, kiedy mogę spodziewać się wypłaty świadczenia, który stanowi znaczny element naszego budżetu domowego, zwłaszcza przy niepełnosprawnym dziecku. Ośrodek pomocy społecznej, który realizuje wypłatę świadczenia, enigmatycznie zawarł w pouczeniu decyzji informację, że wypłata następuje do ostatniego dnia miesiąca. Miesiąc ma od 28 do 31 dni. Ośrodek nie udostępnia żadnego, nawet orientacyjnego harmonogramu wypłat. Czy taka sytuacja ma jakieś uzasadnienie? Czy ja mogę coś w tej sprawie zrobić? Nie ukrywam, że praktycznie większość matek, którym zadałam to pytanie, wie dość precyzyjnie, kiedy może spodziewać się wypłaty. Nie rozumiem skąd wynika takie różne traktowanie. Sytuacja taka dotyczy wszystkich świadczeń, z których korzystam - również zasiłku pielęgnacyjnego oraz 500+.
Pozdrawiam serdecznie.
Wypłata świadczenia
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pomoc społeczna
Przyznawanie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej - Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca w domu
Re: Wypłata świadczenia
28 Niedziela, Także spokojnie, pewnie poniedziałek lub wtorek otrzyma Pani świadczenie. Na stronie internetowej naszego gopsu jest tabela z harmonogramem wypłat na cały rok. Zależy od banku u nas zawsze w godzinach popołudniowych. W ogóle proszę zadzwonić jutro do gops, wybrać numer wew. świadczeń i zapytać kiedy nastąpi wypłata.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Pomoc społeczna
Przyznawanie prawa do świadczeń opieki zdrowotnej - Kontakt:
Ich odpowiedź brzmi, że do końca miesiąca, bo tak jest w pouczeniu.Horison pisze: 28 lis 2021, 7:37 28 Niedziela, Także spokojnie, pewnie poniedziałek lub wtorek otrzyma Pani świadczenie. Na stronie internetowej naszego gopsu jest tabela z harmonogramem wypłat na cały rok. Zależy od banku u nas zawsze w godzinach popołudniowych. W ogóle proszę zadzwonić jutro do gops, wybrać numer wew. świadczeń i zapytać kiedy nastąpi wypłata.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Praca w domu
Czyli jutro, lub po jutrze nie rozumiem czym się tak Pani denerwuje.Horison pisze:28 Niedziela, Także spokojnie, pewnie poniedziałek lub wtorek otrzyma Pani świadczenie. Na stronie internetowej naszego gopsu jest tabela z harmonogramem wypłat na cały rok. Zależy od banku u nas zawsze w godzinach popołudniowych. W ogóle proszę zadzwonić jutro do gops, wybrać numer wew. świadczeń i zapytać kiedy nastąpi wypłata.
Oprócz Wypłata świadczenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
pismo z Zus - przyznana renta z tytułu niezdolności do pracy a szo
śp przedłużane Covidem a nowa kwota od 1/2022
uzyskanie dochodu w grudniu w roku bazowym
Pełnomocnictwo
pobierany ZP przyznany przez UW a decyzja COVIDOWA
dodatek z tytułu urlopu wychowawczego a podjęte zatrudnienie
Procedura rozłożenia na raty NP zasiłku rodzinnego
czy działa wam empatia dziś?
Dodatek osłonowy??
młodociani :)
Samotne od kiedy?