Początki pracy jako Pracownik Socjalny - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 wrz 2017, 15:47

Witam, jestem nowa na forum.
Aktualnie jestem na etapie szukania swojej pierwszej pracy jako pracownik socjalny. Miałam co prawda krótki epizod z świadczeniami rodzinnymi, oraz staż w organizacji pozarządowej. Jednak stwierdziłam, że to nie dla mnie i chciałabym jednak spróbować swoich sił strikte w zawodzie.

Nurtuje mnie jednak jedno pytanie czy jeśli dajmy na to uda mi się już gdzieś dostać prace na okres próbny to zazwyczaj wówczas jest się rzuconym na głęboką wodę czy jednak dają chwilkę na oswojenie się z dokumentami, obliczaniem zasiłków itd?

Będę bardzo wdzięczna za informacje jak to było w waszym przypadku.
sylwiaz19
Praktykant
Od: 25 wrz 2017, 15:32
Zajmuję się: PS

Napisano: 27 wrz 2017, 11:08

z pewnością starsze stażem koleżanki pomogą, wszystkim nam przecież zależy żeby w naszym OPS była wysoka jakość pracy i fajne relacje ;-)
Bella12
Praktykant
Od: 11 wrz 2017, 12:38
Zajmuję się: kierownik OPS w gminie miejsko - wiejskiej

Napisano: 09 lis 2017, 18:05

Ehh niestety rzeczywistość nie jest kolorowa."Pracuję" pierwszy tydzień i ogólnie jestem traktowana jak powietrze. Jestem przerażona ponieważ to moja pierwsza praca i jestem w sumie zielona. Tu mam do was jeszcze jedna prośbę czy mozecie poradzić z czym poza Ustawą o pomocy społecznej sie zapoznać na początku?
sylwiaz19
Praktykant
Od: 25 wrz 2017, 15:32
Zajmuję się: PS

Napisano: 20 lis 2017, 11:14

generalnie trzeba wiedzieć "wszystko".. ale polecam ustawę o świadczeniach zdrowotnych finansowanych ze środków publicznych (przyda się przy przyznawaniu składki zdrowotnej przy zasiłku stałym); na pewno ustawa o wpieraniu rodziny, przepisy o usługach opiekuńczych..
mgops7
Podinspektor
Od: 13 paź 2017, 13:51
Zajmuję się: płace, księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x