Podatek z ZFSS

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Mary5

Podatek z ZFSS

Post autor: Mary5 »

Proszę mi powiedzieć z jakiego konta odprowadzacie podatek od przychodów powyżej 380zł z ZFŚS. Czy wypłacacie całą zapomogę a podatek po przeliczeniu zdejmujecie z pensji? Czy od razu potrącacie z ZFŚS i przelew podatku idzie z konta ZFŚS? Nie mogę znaleźć przepisu. Oczywiście wiem, że wszystko ponad 380zł jest opodatkowane tylko formalnie jak potracic w którym momencie? Bardzo proszę o pomoc???
Ola II

Re: Podatek z ZFSS

Post autor: Ola II »

My wypłacamy całość z zfśs a z pensji potrącamy podatek. Mamy na to wyrażoną zgodę pracowników. Zaliczka na podatek przelewana jest do US z konta głównego.
Anna5

Post autor: Anna5 »

U nas od razu jest potrącany ze świadczeń ZFŚS i odprowadzany z rachunku ZFŚS (przelew przygotowany do realizacji dla US i pod koniec miesiąca o tyle pomniejszony z rachunku bieżącego do US)
zoja

Post autor: zoja »

My wypłacamy całość z zfśs a z pensji potrącamy podatek. Zaliczka na podatek przelewana jest do US z konta głównego. Raczej nie można potrącać podatku z konta zfśs.
ODPOWIEDZ