Podniesienie płacy minimalnej a dochody z wrzesnia

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
~GOSIA

Podniesienie płacy minimalnej a dochody z wrzesnia

Post autor: ~GOSIA »

Witajcie.
Co roku podnoszona jest płaca minimalna. Czy bierzecie oswiadczenia na wiosne i na nowo przeliczacie dochody czy tylko oswiadczenie ze dochody nie ulegly zmianie?
~krysia

Re: Podniesienie płacy minimalnej a dochody z wrzesnia

Post autor: ~krysia »

ja zbieram oświadczenia i jeśli ktoś napisze, że dochody uległy zmianie, to przedkłada zaświadczenie o uzyskanym wynagrodzeniu i przeliczam dochody na nowo
~maagis

Post autor: ~maagis »

jaja sobie robicie? jakie przeliczanie dochodu? do czego do świadczeń rodzinnych?
~GOSIA

Do stypendium
~ewka

Post autor: ~ewka »

my robimy tak jak Krysia
~Elwira

Post autor: ~Elwira »

ja tez jak Krysia
~1986

Post autor: ~1986 »

dla mnie to nadgorliwość.

stronna przy skladaniu wniosku podpisuje oswiadczenie ze poinformuje o wszelkich zmianach majacyh c wplyw na prawo do stypendium. i jak zglasdza przeliczam albo jak wiem z urzedu. tak to nikogo nie wzywam,
~GOSIA

Ale podniesienie placy minimalnej to fakt powszechnie znany wiec to tak jak bys znala z urzedu o zwiekszeniu dochodu
~1986

a renty tez przeliczasz w marcu ?

fakt powszechnie znany rowniez.

stronna mogla otrzymac wyzsze wynagrodzenie ale dalej miesci sie w kryterium dochodowym. bo małzonek mogl mniej zarobic bo moze na 1/2 etatu juz pracuje. a ustawa zoobowiazuje go informowac tylko o zmianach majacyhc wplyw na prawo /czyli jak przekroczy kryterium ma informowac/
~1986

no i jak to wyglada dochody jednego członka rodzinny z sierpnia bo np. ma dzialalnosc na ryczalcie.
drugiego czlonka rodzinny dochod z stycznia.

czy tez 2 czlonka rodzinny z stycznia ? jak nie to czemu nie. tez moglby mu sie zmienic.

gdzie to uregulowane ? i dlaczego ?
ODPOWIEDZ