podpis dokumentów - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 02 cze 2014, 14:26

Witam

Jestem pracownikiem socjalnym zatrudnionym w szpitalu. Proszę o pomoc w pewnym zagadnieniu:

Czasem gdy klient ze względu na stan zdrowia nie jest w stanie osobiście podpisać jakiegoś dokumentu, pracownik socjalny w miejscu podpisu pisze formułkę "podpis niemożliwy ze względu na stan zdrowia, po odczytaniu treści ww. [dokumentu] i zrozumieniu go przez klienta został złożony podpis pracownika socjalnego".
Który akt prawny reguluje ten przywilej?
Proszę o pomoc, za zainteresowanie tematem serdecznie dziękuje.
mag1cman34

Napisano: 02 cze 2014, 22:42

Wszystko jest w k.p.a. Proponuje kupić i poczytać. Przyda się wiele razy. To wydatek tylko 5 zł. Poza tym k.p.a. jest dostępne w internecie.
oooo

Napisano: 02 cze 2014, 22:57

"oooo" czy nie łatwiej byłoby pomóc koleżance/koledze i zamiast złośliwości napisać art? to nie kosztuje wiele. wkurza mnie nieuprzejmość ludzi, szczególnie na tym forum-pracowników socjalnych, bo zakładam, że nim jesteś "oooo". to forum ma służyć pomocy sobie nawzajem. do mag1cman34 -art 63 § 3 kpa pozdrawiam
su.r

Napisano: 02 cze 2014, 23:29

su.r pisze:"oooo" czy nie łatwiej byłoby pomóc koleżance/koledze i zamiast złośliwości napisać art? to nie kosztuje wiele. wkurza mnie nieuprzejmość ludzi, szczególnie na tym forum-pracowników socjalnych, bo zakładam, że nim jesteś "oooo". to forum ma służyć pomocy sobie nawzajem. do mag1cman34 -art 63 § 3 kpa pozdrawiam
rozumiem, że oooo chodziło o to, że kpa jest ogólnie dostępne, a samodzielne poszukiwanie właściwego przepisu przyczynić się może jedynie do pogłębienia i utrwalenia wiedzy w tym zakresie, może nawet nie tylko w temacie tego konkretnego przepisu...
p..

Napisano: 03 cze 2014, 12:38

Dziękuję serdecznie za pomoc.
Fakt faktem poszedłem na łatwiznę, ale tylko dlatego że zależało mi na czasie, na uzyskaniu szybkiej odpowiedzi.
su.r kolega (ja) bardzo Ci dziękuje i zasyła cmoka :)
mag1cman34

Napisano: 03 cze 2014, 22:40

do p.. - pewnie też kiedyś przekopywaliśmy kpa albo uzyskaliśmy informację od swoich ośrodkowych prawników i oczywiście bardziej wychowawczej jest, aby mag1cman34 znalazł/ła sobie sam/a ale wiem też, że przy obecnym pędzie i braku czasu na wszystko w naszej pracy pomoc koleżeńska jest czasem na wagę złota i czasu, pozdrawiam , mag1cman34 - proszę ;)
su.r

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x