Podpisywanie Rb-N

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ops#666
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Podpisywanie Rb-N

Post autor: Ops#666 »

Witam
Piszę jako GOPS. Czy powinnam podpisać sprawozdanie Rb-N podpisem kwalifikowanym iczy dobrze jest jak zatwierdzilam tylko w Besti a Gmina dopiero je agreguje.? Sprawozdania przekazałam do Gminy do działu księgowości w wersji papierowej.
Od niedawna jestem księgową GOPS alee chyba mam wrażenie że jakoś słabo to ogarniam i chyba muszę się zastanowić czy wogole tu pasuje....
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: Podpisywanie Rb-N

Post autor: ops2020 »

w SJO Bestii akceptujesz, podpisujesz podpisem kwalifikowanym z dyrektorem, zatwierdzasz, eksportujesz plik do wysłania do gminy do Bestii i ewentualnie drukujesz i wysyłasz gminie (jeśli tak jest u Was przyjęte zgodnie z zarządzeniem burmistrz ws. formy przekazywania sprawozdań)
Ops#666
Stażysta
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Ops#666 »

Dziekuje Ops2020.
AnSmoll
Stażysta
Zajmuję się: księgowaniem, kasą, ZFŚS, zamówieniami publicznymi, w zastępstwie płacami i wiele innych
Kontakt:

Post autor: AnSmoll »

Witam.
Pracuję w DPS-ie. Sprawozdania robię w Cesarzu Doskomp i tu wysyłam zatwierdzone do Starostwa.

Dyrektor nie podpisuje sprawozdań podpisem kwalifikowanym.
Czy tak jest dobrze?
Już sama nie wiem czy to co robię jest dobrze?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Post autor: ops2020 »

niektóre jednostki podpisują papierowo i przekazują do gminy wraz z plikiem z SJO Bestii do Bestii bez podpisów kwalifikowanych

jeśli dyrektor i główny księgowy mają podpisy kwalifikowane to ja bym podpisał dla świętego spokoju a jedynie przekazywał w formie jakiej skarbnik chce
ODPOWIEDZ