wniosek złożony 30 maja 2025r.
2 czerwca 2025 r. wysłałam zawiadomienie o przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego gdzie zawarte zostało pouczenie, że niemożność przeprowadzenia wywiadu z przyczyn nieobecności w terminie wskazanym stanowi podstawę do wydania decyzji o odmowie przyznania dodatku.
3 czerwca 2025 r. wnioskodawca odebrał wezwanie.
termin wywiadu ustalony na 17 czerwca...podana godzina wywiadu ...nikogo nie było. Pracownik był 2 razy. Czy ktoś wydał decyzję już po tym pouczeniu odmowną...czy dalej termin wyznaczyć i przedłuzyć na załatwienie sprawy....Dodam, że wnioskodawca nie skontaktował się z urzędem, że mu termin nie pasuje...a za wnioskodawcę wniosek złozył właściciel lokalu (mieszkanie wynajmowane-ukrainiec).
podpowiedzcie jak zrobić
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: podpowiedzcie jak zrobić
Teraz powinnaś wysłać pismo informujące o mozliwości wypowiedzenia się przed wydaniem decyzji. Trzeba mieć na uwadze, ze może miał wypadek, moze jest w szpitalu itd...
Miałam taką samą sytuacje, tylko ja nie wyznaczam terminu tylko daję 7 dni na kontakt w celu ustalenia terminu (żeby na darmo nie iść). Kiedy wnioskodawczyni przyszła "wypowiedzieć się w sprawie" to zlitowałam się i wyznaczyłam drugi termin. Miała skomplikowaną sytuację. Trzeba do kazdej sytuacji podejść indywidualnie. Ale tutaj to nic nie pozostało jak teraz wysłać pismo, wtedy dopiero odmowa.
Miałam taką samą sytuacje, tylko ja nie wyznaczam terminu tylko daję 7 dni na kontakt w celu ustalenia terminu (żeby na darmo nie iść). Kiedy wnioskodawczyni przyszła "wypowiedzieć się w sprawie" to zlitowałam się i wyznaczyłam drugi termin. Miała skomplikowaną sytuację. Trzeba do kazdej sytuacji podejść indywidualnie. Ale tutaj to nic nie pozostało jak teraz wysłać pismo, wtedy dopiero odmowa.
-
- VIP
- Kontakt:
" za wnioskodawcę wniosek złozył właściciel lokalu "
a dokumenty podpisał chociaż? Może go tu wcale nie ma?
-
- VIP
- Kontakt:
też mi to przeszło przez myśl...Maxima pisze: 18 cze 2025, 7:30 " za wnioskodawcę wniosek złozył właściciel lokalu "

najpierw właścicielka lokalu przychodziła się dowiadywała...mieszkanie jest w bloku przejść przez ulicę i urząd...ale ,że małe dziecko i nie wiedzą...wyjaśniłam, dałam dokumenty...i cisza była...aż w ostatni dzień miesiąca przyszedł właściciel i zaczął coś kręcić...wnioski podpisane niby...ale przez kogo? mieli dwa tygodnie żeby zadzwonić...przyjść...zmienić termin...a tu cisza...ani właścicieli ani wnioskodawcy

-
- VIP
- Kontakt:
jak zawiadomienie do wypowiedzenia się, to dajesz jeszcze jakiś art oprócz art 10 par 1 kpa?
-
- VIP
- Kontakt:
dorzucam jeszcze 73 § 1 informacyjnie:-) pisze: jak zawiadomienie do wypowiedzenia się, to dajesz jeszcze jakiś art oprócz art 10 par 1 kpa?
-
- VIP
- Kontakt:
DziękiMaxima pisze: 18 cze 2025, 8:08dorzucam jeszcze 73 § 1 informacyjnie:-) pisze: jak zawiadomienie do wypowiedzenia się, to dajesz jeszcze jakiś art oprócz art 10 par 1 kpa?

Oprócz podpowiedzcie jak zrobić - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
sytuacja okołorozwodowa, co wtedy
informacja do Urzędu dot. uchylenia DM
wyliczenie dodatku
centralne ogrzewanie czy brak co
zakład karny
ZOL a dodatek mieszkaniowy.
Świadczenie wspierające
Uchylić decyzję czy wygasić?
System RADIX NDM+
DM dla obywatela Ukrainy - dotacja
prośba o weryfikację wydatków