podpowiedzcie jak zrobić

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

podpowiedzcie jak zrobić

Post autor: :-) »

wniosek złożony 30 maja 2025r.
2 czerwca 2025 r. wysłałam zawiadomienie o przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego gdzie zawarte zostało pouczenie, że niemożność przeprowadzenia wywiadu z przyczyn nieobecności w terminie wskazanym stanowi podstawę do wydania decyzji o odmowie przyznania dodatku.
3 czerwca 2025 r. wnioskodawca odebrał wezwanie.
termin wywiadu ustalony na 17 czerwca...podana godzina wywiadu ...nikogo nie było. Pracownik był 2 razy. Czy ktoś wydał decyzję już po tym pouczeniu odmowną...czy dalej termin wyznaczyć i przedłuzyć na załatwienie sprawy....Dodam, że wnioskodawca nie skontaktował się z urzędem, że mu termin nie pasuje...a za wnioskodawcę wniosek złozył właściciel lokalu (mieszkanie wynajmowane-ukrainiec).
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Re: podpowiedzcie jak zrobić

Post autor: Maxima »

Teraz powinnaś wysłać pismo informujące o mozliwości wypowiedzenia się przed wydaniem decyzji. Trzeba mieć na uwadze, ze może miał wypadek, moze jest w szpitalu itd...
Miałam taką samą sytuacje, tylko ja nie wyznaczam terminu tylko daję 7 dni na kontakt w celu ustalenia terminu (żeby na darmo nie iść). Kiedy wnioskodawczyni przyszła "wypowiedzieć się w sprawie" to zlitowałam się i wyznaczyłam drugi termin. Miała skomplikowaną sytuację. Trzeba do kazdej sytuacji podejść indywidualnie. Ale tutaj to nic nie pozostało jak teraz wysłać pismo, wtedy dopiero odmowa.
Maxima
VIP
Kontakt:

" za wnioskodawcę wniosek złozył właściciel lokalu "

a dokumenty podpisał chociaż? Może go tu wcale nie ma?
VIP
Kontakt:

Maxima pisze: 18 cze 2025, 7:30 " za wnioskodawcę wniosek złozył właściciel lokalu "

a dokumenty podpisał chociaż? Może go tu wcale nie ma?
też mi to przeszło przez myśl... :shock:
najpierw właścicielka lokalu przychodziła się dowiadywała...mieszkanie jest w bloku przejść przez ulicę i urząd...ale ,że małe dziecko i nie wiedzą...wyjaśniłam, dałam dokumenty...i cisza była...aż w ostatni dzień miesiąca przyszedł właściciel i zaczął coś kręcić...wnioski podpisane niby...ale przez kogo? mieli dwa tygodnie żeby zadzwonić...przyjść...zmienić termin...a tu cisza...ani właścicieli ani wnioskodawcy :?
VIP
Kontakt:

jak zawiadomienie do wypowiedzenia się, to dajesz jeszcze jakiś art oprócz art 10 par 1 kpa?
Maxima
VIP
Kontakt:

:-) pisze: jak zawiadomienie do wypowiedzenia się, to dajesz jeszcze jakiś art oprócz art 10 par 1 kpa?
dorzucam jeszcze 73 § 1 informacyjnie
VIP
Kontakt:

Maxima pisze: 18 cze 2025, 8:08
:-) pisze: jak zawiadomienie do wypowiedzenia się, to dajesz jeszcze jakiś art oprócz art 10 par 1 kpa?
dorzucam jeszcze 73 § 1 informacyjnie
Dzięki :)
ODPOWIEDZ