mam już mętlik w głowie.
Pan pobierał 500 od kwietnia, w październiku zgłosił wyjazd za granicę, papiery poszły do ROPS. Przyszło pismo że zachodzi koordynacja od 1.10. Uchyliłam decyzję. Dzisiaj pan zgłosił się że już jest w Polsce. Napisał oświadczenie i wysłałam do ROPS.
I teraz pan musi złożyć nowy wniosek na to pierwsze dziecko tak??? bo z tamtego wniosku decyzja jest uchylona???
Czy powinnam czekać na decyzję z ROPS czy pan może już teraz złożyć wniosek bo koordynacja była do 31.01.2017??
podpowiedzcie koordynacja
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: podpowiedzcie koordynacja
W przypadku kiedy decyzja jest uchylona osoba składa nowy wniosek (przynajmniej u mnie), piszę pismo do ROPS z prośbą o ponowne ustalenie koordynacji i przedłużam postępowanie administracyjne do czasu uzyskania odpowiedzi na pismo przez ROPS.
W sytuacji, kiedy decyzja nie była uchylona, przyjmuję oświadczenie i świadectwo pracy, które przesyłam do ROPS (bez wniosku). Po uzyskaniu odpowiedzi wznawiam wypłatę świadczenia, które wcześniej było wstrzymane- postanowieniem (inf. ze szkolenia).
W sytuacji, kiedy decyzja nie była uchylona, przyjmuję oświadczenie i świadectwo pracy, które przesyłam do ROPS (bez wniosku). Po uzyskaniu odpowiedzi wznawiam wypłatę świadczenia, które wcześniej było wstrzymane- postanowieniem (inf. ze szkolenia).
Re: podpowiedzcie koordynacja
czyli dobrze myślałam, dzięki.Joanna_1233 pisze:W przypadku kiedy decyzja jest uchylona osoba składa nowy wniosek (przynajmniej u mnie), piszę pismo do ROPS z prośbą o ponowne ustalenie koordynacji i przedłużam postępowanie administracyjne do czasu uzyskania odpowiedzi na pismo przez ROPS.
Oprócz podpowiedzcie koordynacja - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
jak to jest z wojskiem
Co zrobic?
Skomplikowana sprawa, orzeczenie i 18 lat...
czym się różnią
Instrukcja odnownienia certyfikatu
Zmiana zakresu wniosku
do ops, które w razie przeprowadzki żądają kopii dokumentów
koordynacja
wróciła odpowiedź z ROPS
wniosek+załącznik
ROPS - Brak koordynacji od 01.07.2016 roku
sprawozdanie cz. F.
Elmer jak robisz?
Zaświadczenie
TRUDNA SPRAWA jak dla mnie!
Nienależne pobrane i uchylenie.Może ktoś pomoże?