wniosek+załącznik
wniosek+załącznik
mam pyatnie, czy jeśli osoba składająca wniosek w IV.2016 na pierwsze dziecko, wykazała dochody i dostała odmowę na pierwsze dziecko, otrzymuje tylko 500+ na drugie, a jak teraz składa nowy wniosek w II.2017 na to pierwsze dziecko bo utraciła dochód, to MUSZE wziąść od Pani (oprócz wniosku na to pierwsze dziecko) nowe załączniki np. o dochodzie z działalności za 2014 r, o dochodzi nieopodatkowanym itd? czy wniosek + załącznik powinny byc składane razem?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wniosek+załącznik
My - jeśli nic się nie zmieniło - bierzemy sam wniosek.
Nie jest konieczne udowadniać fakty które są już znane organowi. Skoro już oświadczyła wysokość dochodów z działalności i nieopodatkowanych z 2014 to już kolejny raz nie musi. Potrzebujesz tylko dokumenty potwierdzające utratę dochodu (oprócz wniosku).
też biorę wniosek bez załącznikówrabarbar pisze:Nie jest konieczne udowadniać fakty które są już znane organowi. Skoro już oświadczyła wysokość dochodów z działalności i nieopodatkowanych z 2014 to już kolejny raz nie musi. Potrzebujesz tylko dokumenty potwierdzające utratę dochodu (oprócz wniosku).
Sam goły wniosek bez załączników? jak wcześniej pół roku temu była odmowa? nie sprawdzacie na nowo przez empatię dochodu itd? tylko bierzecie jakiś dokument w sprawie utraty - czyli to co się zmieniło dzięki czemu teraz się kwalifikują od pierwszego dziecka tak?
Ja do tej pory brałam ale w sumie jak się zastanowić to jest to bez sensu. W tych oświadczeniach wpisuje się dochody na 2014 rok więc nic się zmienić nie mogło500 pisze:Sam goły wniosek bez załączników? jak wcześniej pół roku temu była odmowa? nie sprawdzacie na nowo przez empatię dochodu itd? tylko bierzecie jakiś dokument w sprawie utraty - czyli to co się zmieniło dzięki czemu teraz się kwalifikują od pierwszego dziecka tak?

Ważne są dokumenty dotyczące ewentualnej utraty/uzysku.
Od teraz też będę brała sam wniosek

a co jak ktoś zrobi korektę do rozliczenia za 2014 r. ? na pewno nie musi8my brać po pół roku oświadczeń i robić nowych druków z empatii z e-podatków, ZUSów?
Niech wypowie się ktoś jeszcze?
Niech wypowie się ktoś jeszcze?
Oprócz wniosek+załącznik - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Skomplikowana sprawa, orzeczenie i 18 lat...
czym się różnią
Instrukcja odnownienia certyfikatu
Zmiana zakresu wniosku
do ops, które w razie przeprowadzki żądają kopii dokumentów
koordynacja
podpowiedzcie koordynacja
wróciła odpowiedź z ROPS
ROPS - Brak koordynacji od 01.07.2016 roku
sprawozdanie cz. F.
Elmer jak robisz?
Zaświadczenie
TRUDNA SPRAWA jak dla mnie!
Nienależne pobrane i uchylenie.Może ktoś pomoże?
Część F sprawozdania wiersz 3 i 4
Do Elmera