Proszę podpowiedzcie mam pana co zgłosił sie na szo złozył wniosek (akurat okres międzyświąteczny )w grudniu 2016, orzeczenie z listopada 2016 ale wniosek na komisję w pażdzirniku 2016 . Wniosek na szo w grudniu do chwili obecnej pan zarejestrowany w pup. Od kiedy powinnam przyznać od grudnia kiedy złozony wniosek? Czy mam obowiązek wyrównania od momentu składania wniosku o orzeczenie??? Obawiam sie w innym wypadku o odprowadzone juz składki przez pup przez tamte miesiące od października, poz za tym szo przynajemy na zasiłkowy a co w takim wypadku jak łapałby pażdziernik(chodzi mi o to wyrównywanie od momentu złożenia wniosku na komisje. ) Z drugiej strony facet okressla sie w grudniu, że sprawuje opiekę nad matką więc może od grudnia . Podpowiedzcie
nie wiem jak robią inni ale ja robię w podobnych przypadkach tak. przede wszystkim piszę odpowiednie zaś w którym określam od kiedy ten ktoś posiada prawo do szo z tym on idzie do pup wyrejestrować się (wyrejestrowują od kiedy chcę) przyjmuję dwa wnioski,(jednym nie wyrównuję dwóch okresów) w Twoim przypadku jest jeden no to rozpatrzenie od listopada chyba że podpowiesz mu o drugim i rozpatrzysz dwa okresy (aczkolwiek z tego co się orientuję nie wszyscy tak robią ale są tacy co właśnie tak robią i uważam że tak ma być bo nieraz niektóre sprawy o orzeczenie trwają powyżej roku i co w tedy ktoś traci coś co mu się należało tylko przez to że mu okres zasiłkowy uciekł). składkami w pup się nie przejmuję to ich sprawa dla mnie jest istotne od kiedy Go wyrejestrują.