PODSTAWA PRAWNA-informacja do Urzędu dot. uchylenia DM - Dodatki mieszkaniowe
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki ministerialne
- Kontakt:
PODSTAWA PRAWNA-informacja do Urzędu dot. uchylenia DM - Dodatki mieszkaniowe
czy mógłby ktoś podzielić się podstawą prawną dot. informowania Urzędu o uchyleniu dodatku mieszkaniowego?
z góry dziękuję
z góry dziękuję
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: PODSTAWA PRAWNA-informacja do Urzędu dot. uchylenia DM - Dodatki mieszkaniowe
Po co powielać posty?
Szczerze, to nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Po co informować Urząd ( i o jakim urzędzie piszesz?)?
Szczerze, to nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Po co informować Urząd ( i o jakim urzędzie piszesz?)?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: PODSTAWA PRAWNA-informacja do Urzędu dot. uchylenia DM - Dodatki mieszkaniowe
też nie wiem o co tu chodzikataberzyna pisze: 25 cze 2025, 11:52 czy mógłby ktoś podzielić się podstawą prawną dot. informowania Urzędu o uchyleniu dodatku mieszkaniowego?
z góry dziękuję

organ, który prowadzi dodatki mieszkaniowe...uchyla decyzję ...jeśli jest taka potrzeba...zostawia ją w aktach i do zarządcy wysyła informację o uchyleniu tej decyzji...by zarządca wiedział, że juz nie będzie wypłacany dodatek.
ale jaki urząd informować i w jakim celu?...hmmm
-
- VIP
- Kontakt:
:-) pisze: 25 cze 2025, 12:07też nie wiem o co tu chodzikataberzyna pisze: 25 cze 2025, 11:52 czy mógłby ktoś podzielić się podstawą prawną dot. informowania Urzędu o uchyleniu dodatku mieszkaniowego?
z góry dziękuję![]()
organ, który prowadzi dodatki mieszkaniowe...uchyla decyzję ...jeśli jest taka potrzeba...zostawia ją w aktach i do wnioskodawcy wysyła...a do zarządcy wysyła informację o uchyleniu tej decyzji...by zarządca wiedział, że juz nie będzie wypłacany dodatek.
ale jaki urząd informować i w jakim celu?...hmmm
-
- Praktykant
- Kontakt:
powieliłam post, ponieważ na piśmie do Urzędu Gminy muszę umieścić podstawę prawną, a obawiałam się że jak dopiszę do wcześniejszej wiadomości zostanie ona zignorowana.
-
- VIP
- Kontakt:
to najpierw wyjaśnij dokładniej o co chodzi...to może wtedy da się coś podpowiedzieć, bo tak to.... 
dlaczego chcesz do urzędu gminy wysłać taką informację?

dlaczego chcesz do urzędu gminy wysłać taką informację?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nie tłumacz czemu powieliłaś, ale dlaczego chcesz pisać do urzędu. Jest ochrona danych osobowych, mamy obowiązek poinformować tylko zarządcę. Dlaczego urząd?kataberzyna pisze: 25 cze 2025, 12:13 powieliłam post, ponieważ na piśmie do Urzędu Gminy muszę umieścić podstawę prawną, a obawiałam się że jak dopiszę do wcześniejszej wiadomości zostanie ona zignorowana.
-
- Praktykant
- Kontakt:
bo zarządcą lokalu jest urząd gminy!!!
już mam dziękuję za wsparcie:-)
-
- VIP
- Kontakt:
no jeśli do gminy płacą czynsz...to faktycznie ...przeszło mi to przez myśl, że gmina jest zarządcą jednak...hmmm u nas gmina jest właścicielem ale zarządcą jest przedsiębiorstwo komunalne gdzie płaci się czynsz...kataberzyna pisze: 25 cze 2025, 14:46 bo zarządcą lokalu jest urząd gminy!!!
jeśli do gminy płacą czynsz i do gminy wysyłasz informacje o wysokości dodatku mieszkaniowego to wysyłasz tam informację o tym, że decyzja nr...Pani/Pana...została uchylona...na podstawie tej...na której wysyłasz informację o dodatku...
Oprócz PODSTAWA PRAWNA-informacja do Urzędu dot. uchylenia DM - Dodatki mieszkaniowe - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
najem.
6m-c zaległości za wodę
proszę o podpowiedź - wydatki
Zaległość w opłatach
Kindergeld a Dodatek mieszkaniowy
sytuacja okołorozwodowa, co wtedy
informacja do Urzędu dot. uchylenia DM
wyliczenie dodatku
centralne ogrzewanie czy brak co
zakład karny
ZOL a dodatek mieszkaniowy.
Świadczenie wspierające