podwyższenie alimentów dla pełnoletnich - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 cze 2014, 10:12

Co byście zrobili na moim miejscu,w połowie maja brod komornika o podwyższeniu FA, są to uczniowie ale pełnoletni fa od początku okresu mają sami na siebie, wezwałam ich do złożenia oświadczenia o aktualnej sytuacji rodzinnej, zawodowej, dochodowej, czy się nadal uczą,zawsze biore takie oświadczenie bo nie wymagam składania nowego wniosku ( robię podwyżke "decyzja z decyzji" w uzasadzieniu wpisuję, że nie zmieniła sie sytuacja, uprawniony nadal spełnia waruni do FA) do tej pory nie zgłosili sie na wezwanie, wypłate fa dostali w starej kwocie, czy mam sama zmienic decyzje bez uaktualnienia sytuacji, czy niec nie robić, czy decyzja o pozostawienie wnioski bez rozpatrzenia, jeszcze nigdy nie miałam przypadku zeby ktos nie zgłosił sie jak ma poidwyżke, prosze o poradę
G :?:
GRAS

Napisano: 02 cze 2014, 10:37

czy sie zgłosza teraz czy poźniej co za róznica
my nie wzywamy tylko przyznajemy ale jak masz podejrzenia że się nie uczą to napisz do szkół
czasami rózne rzeczy wychodzą
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2014, 10:48

dzięki, najpewniej tak zrobię, tylko juz wezwałam i dałam termin, czy można to zostawić bez konsekwencji?,
GRAS

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x