podwyższenie od maja 2014

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
knz

podwyższenie od maja 2014

Post autor: knz »

mam podwyższenie od 1.05.2014 a wiec 2 okresy świadczeniowe. jaka procedura? ;)
zakręcona

Re: podwyższenie od maja 2014

Post autor: zakręcona »

Ja robię wszczęcie do starego okresu i decyzję zmieniającą, a bieżący tylko decyzją zmieniającą w związku z podwyższeniem.
knz

można zmienić decyzję, która już wyszła z obiegu?
knz

wypowie się ktoś jeszcze? ;)
GRAS

Post autor: GRAS »

możesz,
knz

a podacie wzór takiego wszczęcia i decyzji? sorry, że nudze ale mój pierwszy taki przypadek ;)
pola22

Post autor: pola22 »

w przypadku, kiedy okres sie zakończył, robię decyzję na samo na wyrównanie , nie robię decyzji zmieniajacej. potem na samo wyrownanie robie upomnienie i TW.
Ona 1313
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ona 1313 »

Nie możesz zmienić decyzji, która już wygasła :( dajesz tylko zmianę od 01-10-2014r. Miałam taki sam przypadek a mianowicie podwyższenie alimentów od stycznia, komornik przesłał do mnie informację pod koniec października, zmieniłam tylko decyzję na nowy okres zasiłkowy i efekt - wierzyciela się nie zgadzała z decyzją więc się odwołała do SKO i ..... wynik - SKO otrzymało decyzję z mocy :)
yomica

Post autor: yomica »

SKO miewa zmienne humory :D u nas taka sama sytuacja i nam uwalili :D :D w zwiazku z tym ja również jak pola22 przyznaje wyrównanie na zakonczony okres i zmieniam decyzję na trwajacy
ODPOWIEDZ