Podziękowania dla ministerstwa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 31 sie 2017, 19:20

Po dzisiejszym dniu chciałabym podziekować naszemu ministerstwu za glośne komunikaty, iż wnioski mozna składać do końca sierpnia - bo tak to zrozumieli nasi klienci. Szturm na ośrodki w sierpniu, "bo mi przepadnie". W efekcie u nas prawie wszystkie wnioski złożone, decyzji zero bo nie ma kiedy robić. Na obrobienie wniosków w zasadzie półtora miesiàca.. I te chore utraty i uzyski - chciałabym aby Pami minister albo ktoś kto to wymyślił, popracował jeden dzień przy przyjmowaniu wniosków.
I do tego co chwila sprawozdania wszelkiej maści. Chora sytuacja..
Qcyk
Stażysta
Od: 14 lip 2017, 11:39
Zajmuję się: ŚR/ŚW

Napisano: 31 sie 2017, 19:36

Normalnie skandal - jak ci ludzie mieli czelność składać wnioski w sierpniu, jak ministerstwo śmiało informować, że można wniosek w sierpniu złożyć, jak ludzie śmieli myśleć, że wnioski należy złożyć do końca sierpnia ?
Aż się dziwię, że nie zamknąłeś w sierpniu urzędu żeby ci nie przeszkadzali natręci, którzy mają czelność ubiegać się o świadczenia...

Jak czytam takie bzdury które taki qcyk wypisuje to mam jedną myśl - wynocha do zamiatania ulic jak ci się nie podoba praca z ludzmi i obsługa KLIENTÓW ubiegających się o świadczenia.
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 31 sie 2017, 19:56

Ulice to chyba Ty zamiataleś, a teraz pracujác przy 500+ uważasz, że Pana Boga za nogi złapałeś i nie dasz złego słowa na temat sztandarowego programu powiedzieć ;) gratuluję !
Qcyk
Stażysta
Od: 14 lip 2017, 11:39
Zajmuję się: ŚR/ŚW

Napisano: 31 sie 2017, 21:22

Zamiatać ulicę mówisz, po dzisiejszym dniu, miesiącu, latach pracy uważam, że może i lepiej zamiatać niż harować jak wół bez wytchnienia w stresie, przypomina to raczej pracę niewolniczą. Myślę że obsługa klientów owszem ale nie kilkaset dziennie, a później w półtora miesiąca ponad 3 tysiące decyzji skomplikowanych często wymagających....a właściwie to nawet gadać się nie chce, nie traktują nas jak ludzi.
aiwa
Stażysta
Od: 04 cze 2017, 11:40
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik

Napisano: 01 wrz 2017, 7:27

opsxyz22 pisze:Normalnie skandal - jak ci ludzie mieli czelność składać wnioski w sierpniu, jak ministerstwo śmiało informować, że można wniosek w sierpniu złożyć, jak ludzie śmieli myśleć, że wnioski należy złożyć do końca sierpnia ?
Aż się dziwię, że nie zamknąłeś w sierpniu urzędu żeby ci nie przeszkadzali natręci, którzy mają czelność ubiegać się o świadczenia...

Jak czytam takie bzdury które taki qcyk wypisuje to mam jedną myśl - wynocha do zamiatania ulic jak ci się nie podoba praca z ludzmi i obsługa KLIENTÓW ubiegających się o świadczenia.
jak nie masz nic mądrego do napisania to zajmij się pracą bo w tej sytuacji której nie pojmujesz nie odnajdujesz się .....
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 7:46

Ludzie, nie dajcie się prowokować trolom. Spójrzcie na datę założenia konta i wszystko jasne.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 8:04

ludek masz rację....
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 8:07

Ja pragnę pogratulować programistom, którzy stworzyli elektroniczny wniosek.

Ktoś mi zaznacza, że członek rodziny przebywa poza granicami kraju ale część II punkt 2 („Dane członków Twojej rodziny przebywających za granicą”) jest nieuzupełniona i system przepuszcza takie coś. Szkoda słów na "fachowców".
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 01 wrz 2017, 8:15

voodoo pisze:Ja pragnę pogratulować programistom, którzy stworzyli elektroniczny wniosek.

Ktoś mi zaznacza, że członek rodziny przebywa poza granicami kraju ale część II punkt 2 („Dane członków Twojej rodziny przebywających za granicą”) jest nieuzupełniona i system przepuszcza takie coś. Szkoda słów na "fachowców".
Byłem świadkiem co najmniej 3 informatyzacji różnych polskich instytucji...tyle lat a nic się nie nauczyli do dnia dzisiejszego :D Cytując klasyka - Gdyby budowlańcy budowali domy tak jak programiści piszą programy to jeden dzięcioł zniszczyłby całą cywilizację.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 01 wrz 2017, 8:18

Co jest najśmieszniejsze- w mediach trąbią, że mamy jednych z najlepszych informatyków na świecie. Taa- chyba w popełnianiu błędów i niedopracowań.

I przez ten ich debilny błąd wysyłam wezwania do uzupełnienia dokumentacji.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x