Podziękowania dla ministerstwa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 01 wrz 2017, 8:26

i 1500 wniosków - dodatek specjalny 400zł brutto na 3 msc...
koszty obsługi ok 150tyś rocznie....
danutka
Stażysta
Od: 27 cze 2017, 13:03
Zajmuję się: SW/FA/ŚR

Napisano: 01 wrz 2017, 8:32

Mam świadomość, bo jestem sama, że nie dam rady zrobić wszystkich decyzji do końca października. Jestem sama, mała gmina. Robię wszystko funduszu, 500+, świadczenia rodzinne, nienależnie pobrane, sprawozdania, wypłaty i przyjmowanie wniosków. Daleko mi do średniej krajowej. Jak mówię Kier, że się nie wyrobię w decyzjach, to odpowiada mi, że będą przyjmować wnioski pracownicy socjalni. Ale ja się pytam, kto mi pomoże przy decyzjach?

Jestem załamana. Obiecuję sobie, że to mój ostatni okres zasiłkowy. W przyszłym roku muszę poszukać pracy za godne pieniądze, a nie marne 2 tys.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 01 wrz 2017, 8:43

..... i pytanie: Pani Rafalska niech mi wytłumaczy po choooolerę mamy ten przepis prawny dotyczący kiedy rozpatrujemy i wypłacamy świadczenia na wnioski złożone w sierpniu, we wrześniu... itd... PO CO nam on???/
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 9:20

Malwina69 pisze:..... i pytanie: Pani Rafalska niech mi wytłumaczy po choooolerę mamy ten przepis prawny dotyczący kiedy rozpatrujemy i wypłacamy świadczenia na wnioski złożone w sierpniu, we wrześniu... itd... PO CO nam on???/
Bo inaczej terminem ustalenia prawa jest: bez zbędnej zwłoki ;)
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 01 wrz 2017, 13:23

Malwina69 pisze:..... i pytanie: Pani Rafalska niech mi wytłumaczy po choooolerę mamy ten przepis prawny dotyczący kiedy rozpatrujemy i wypłacamy świadczenia na wnioski złożone w sierpniu, we wrześniu... itd... PO CO nam on???/
A ja chciałbym podziekowac Pani Minister za ten przepis, szczególnie za ust. 5c, dzieki któremu ten nawał wniosków z grudnia (sztuk 5) będe mógł rozpatrzyć aż do końca lutego. Bo te parę wniosków z sierpnia (3/4 wszystkich) to sobie przez miesiąc, do października bez problemu rozpykam.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 13:41

voodoo pisze:Co jest najśmieszniejsze- w mediach trąbią, że mamy jednych z najlepszych informatyków na świecie. Taa- chyba w popełnianiu błędów i niedopracowań.

I przez ten ich debilny błąd wysyłam wezwania do uzupełnienia dokumentacji.
Programistów/firmy programistyczne mamy ok, problemem jest to, że przetargi na dostawy oprogramowania wygrywają Ci najtańsi :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 01 wrz 2017, 13:46

ludek pisze:
A ja chciałbym podziekowac Pani Minister za ten przepis, szczególnie za ust. 5c, dzieki któremu ten nawał wniosków z grudnia (sztuk 5) będe mógł rozpatrzyć aż do końca lutego. Bo te parę wniosków z sierpnia (3/4 wszystkich) to sobie przez miesiąc, do października bez problemu rozpykam.
... w punkt...;-)))
Malwina69
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 mar 2016, 14:19
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 13:49

MartaW pisze:Mam świadomość, bo jestem sama, że nie dam rady zrobić wszystkich decyzji do końca października. Jestem sama, mała gmina. Robię wszystko funduszu, 500+, świadczenia rodzinne, nienależnie pobrane, sprawozdania, wypłaty i przyjmowanie wniosków. Daleko mi do średniej krajowej. Jak mówię Kier, że się nie wyrobię w decyzjach, to odpowiada mi, że będą przyjmować wnioski pracownicy socjalni. Ale ja się pytam, kto mi pomoże przy decyzjach?

Jestem załamana. Obiecuję sobie, że to mój ostatni okres zasiłkowy. W przyszłym roku muszę poszukać pracy za godne pieniądze, a nie marne 2 tys.
Ile wniosków masz przyjętych w sierpniu, jak można wiedzieć?
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 13:50

voodoo pisze:Co jest najśmieszniejsze- w mediach trąbią, że mamy jednych z najlepszych informatyków na świecie. Taa- chyba w popełnianiu błędów i niedopracowań.

I przez ten ich debilny błąd wysyłam wezwania do uzupełnienia dokumentacji.
Nie zapomnij zliczyć tych wezwań bo w nowe sprawozdanie musisz tą liczbę wpisać :D
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 01 wrz 2017, 13:52

Paula pisze:
MartaW pisze:Mam świadomość, bo jestem sama, że nie dam rady zrobić wszystkich decyzji do końca października. Jestem sama, mała gmina. Robię wszystko funduszu, 500+, świadczenia rodzinne, nienależnie pobrane, sprawozdania, wypłaty i przyjmowanie wniosków. Daleko mi do średniej krajowej. Jak mówię Kier, że się nie wyrobię w decyzjach, to odpowiada mi, że będą przyjmować wnioski pracownicy socjalni. Ale ja się pytam, kto mi pomoże przy decyzjach?

Ile wniosków masz przyjętych w sierpniu, jak można wiedzieć?

400, plus z 30 na stary okres.
Kto pyta, nie błądzi.
MartaW
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2016, 12:09
Zajmuję się: wszystkim

Strona 2 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x