POKL zwrot dotacji
POKL zwrot dotacji
mamy projekt POKL dwuletni, przysłali pismo,, że dotację z budżetu państwa czyli 4,5% musimy oddać na koniec roku. A te 85% z UE mają pozostać na koncie projektu. I teraz nie wiem, czy mam je oddać na konto gminy, a oni w styczniu przeleją je na moje konto projektowe, czy nie ruszać i zostawić te 855 na mim koncie projektowym? ja k będziecie robić?
Re: POKL zwrot dotacji
ja pewnie bede zostawiac na swoim koncie
a szczerze mowiąc to poroniony pomysl z tym zwrotem dotacji z koncówka \"9\"
a szczerze mowiąc to poroniony pomysl z tym zwrotem dotacji z koncówka \"9\"
byłam u Skarbnika i mam wrócić na im na konto, a oni w styczniu przeleją mi z powrotem, jak wróci ta część z WUP-u i wtedy napisze pismo o zwiększenie planu na te obie kwoty
a to z 9 musimy zwrócić dlatego, że to jest dotacja celowa z budżetu państwa, czyli tak, jak każda dotacja celowa, którą zwracamy
To w każdym województwie jest inaczej?
Ja w tym roku mam wszystko z końcówką \"7\". z \"9\" mam tylko wkład własny.
Ja w tym roku mam wszystko z końcówką \"7\". z \"9\" mam tylko wkład własny.
wraca się na konto Gminy. a na zwiększenie planu musi być zgoda WUP-u .Nam zawsze pomniejszają o te środki zwykle pierwsza transzę,nie zaliczkę tylko transzę 

my zawsze oddajemy 7 na konto gminy, i przekazują nam w noym roku jak 9 wróci z marszłakowa
my mamy projekt dwuletni, więc nie będą nam zmniejszać nic, bo to są te niewykorzystane środki w tym roku, więc je wykorzystamy w następnym
Oprócz POKL zwrot dotacji - Księgowość przeczytaj również:
składka zdrowotna Pilne
ŚMIERĆ DŁUZNIKA ALIMENTACYJNEGO
\"Pomoc państwa \" ?
odnowienie certyfikatu
ekwiwalent
wymiana monitora w zestawie komputerowym
zamówienia publiczne
pomoc 200 zł
3% a rezerwa celowa
f-ra
niezapłacone składki 1999