pole - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 paź 2016, 7:43

Mam pytanie, co z dochodem z pola? Jeżeli osoba ma pole o wielkości 0.26 hektara przeliczeniowego to obliczamy z niego dochód?
Bo byłam na szkoleniu i szkoleniowca wyraźnie stwierdził że jeżeli ma pole o powierzchni mniejszej niż 1 hektar przeliczeniowy to nie liczymy z niego dochodu?
Ja już zgłupiałam, proszę wypowiedzcie się....
aniatop28

Napisano: 21 paź 2016, 10:26

Mogę jedynie powiedzieć, że obliczamy dochód z gospodarstwa niezależnie od powierzchni.
Sabinka

Napisano: 21 paź 2016, 11:40

czy mozna podać nazwisko tego szkoleniowca?
aga2

Napisano: 21 paź 2016, 21:06

Eee, ani to wypada, ani pomoże w sprawie.
Przepisy naszej ustawy nie wskazują na konkretna wartość graniczną, a nie bardzo można samemu wymyślać.
Kiedyś na forum ktoś powołał się na opinię ministerstwa w tej sprawie. Zdaniem ministerstwa dochód powinien być liczony dla każdej powierzchni. Ostatnio nie udaje się odnaleźć tego postu, może ktoś ma lepszą wiedzę.

Z drugiej strony dochód w takich przypadkach jest na tyle mały i często nieistotny (z racji innych ograniczeń), że może nie warto toczyć wojny.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 24 paź 2016, 8:52

w naszej ustawie mowa jedynie o naliczaniu dochodu z prowadzonego gospodarstwa rolnego. sama definicja gospodarstwa rolnego zawarta jest w ustawie o podatku rolnym.
zgodnie z tą definicją za gospodarstwo rolne uważa się obszar gruntów o łącznej powierzchni przekraczającej 1 ha lub 1 ha przeliczeniowy...
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x