Pole liczyć z jak największą dokładnością, czy zaokraglać?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cytrusek
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/DM/DE/KDR/OCHRONA_DANYCH
Kontakt:

Pole liczyć z jak największą dokładnością, czy zaokraglać?

Post autor: cytrusek »

Mam taką dziwną sytuację, że gość ma w 2016r. w podziale na 3 okresy inne udziały w stosunku do 4 pól.

No i teraz wiem że będzie miał odmowę, w uzasadnieniu decyzji muszę wpisać dochód rodziny,
teraz moje pytanie jak sobie tak przeliczam te udziały to wychodzą liczby po przecinku, jest ich x,xxxxxxxxxxx itd. z taką ilością itd, część można zaokrąglić w górę a część nie.

Jak wyliczę mu roczny dochód z dokładnością do tych xxxxxx to wychodzi dochód z inną końcówką w groszach, a jak wyliczę mu dochód gdzie przyjmuję, że każdą z liczb zaokrąglę w górę bądź w dół według zasad matematyki do 4 mc po przecinku to wychodzi inny dochód w sensie z groszami. Jaką opcję wybieracie do decyzji, jak największa dokładność czy te zaokrąglenia? Tak czy siak przekroczy.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Pole liczyć z jak największą dokładnością, czy zaokragla

Post autor: Tom. »

do 4 miejsca zaokrąglamy bo na 4 miejscu po przecinku jest metr kwadratowy
ODPOWIEDZ